Fostă consilieră de stat în Min. Dezvoltării și Turismului, trimisă în judecată de DNA

de:
15 dec. 2015
8 Afișari
Fostă consilieră de stat în Min. Dezvoltării și Turismului, trimisă în judecată de DNA

DNA anunță că a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

OLĂNESCU ROZEMARIE GUDRUN ISIS, consilier secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului la data săvârșirii faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență,

BENȚA REMUS, administrator al unei societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la spălare de bani, în formă continuată (2 acte materiale),
– cumpărare de influență,

PĂTRANA VIOREL, administrator al unei societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– spălare de bani în formă continuată (2 acte materiale),
– fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (2 acte materiale),
– complicitate la trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 23 august 2011, ca urmare a derulării unei proceduri de achiziție publică, a fost încheiat un acord contractual între Consiliul Județean Mureș, în calitate de beneficiar, și o societate comercială din Italia, în calitate de antreprenor, ce avea ca obiect executarea lucrării „Parc auto pentru sporturi cu motor” Cerghid, jud. Mureș.
Valoarea proiectului a fost de 58.132.283,17 lei, din care finanțare POR (Programul Operațional Regional) – 20.524.152,5 lei, cofinanțare

Consiliul Județean Mureș – 26.521.842,5 lei, TVA – 11.086.288,17 lei.

În acest context, inculpatul Bența Remus a abordat-o pe inculpata Olănescu Rozemarie Gudrun Isis căreia i-a promis mai multe sume de bani în schimbul traficării influenței pe lângă reprezentanții firmei italiene, în scopul determinării acestora să subcontracteze, către societatea primului, lucrările respective. Ca urmare a demersurilor efectuate de inculpata Olănescu Rozemarie Gudrun Isis, reprezentanții firmei italiene au acceptat ca firma inculpatului Bența Remus să efectueze lucrările susmenționate.
Pentru „ajutorul” acordat omului de afaceri, inculpata Olănescu Rozemarie Gudrun Isis a pretins de la acesta suma de 25.500 euro.

De menționat este faptul că legătura dintre cei doi inculpați anterior menționați a fost facilitată de inculpatul Pătrana Viorel.
Acesta din urmă, pentru a disimula proveniența sumei respective de bani, a încheiat cu firma inculpatului Bența Remus un contract neștampilat și nesemnat de părți, constând în servicii de consultanță și traduceri, pretins efectuate de inculpatul Pătrana Viorel, pentru societatea acestuia din urmă.
Suma de bani, în echivalent în lei, a fost facturată în 2 tranșe, până în prezent achitându-se efectiv suma de 55.480 lei.

În cauză, s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism ce aparține inculpatei Olănescu Rozemarie Gudrun Isis și asupra unui imobil ce aparține inculpatului Bența Remus.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Cookies