Fost prim-procuror adjunct de la Parchetul Buftea, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

de:
26 feb. 2015
0 afișări
Fost prim-procuror adjunct de la Parchetul Buftea, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

Fostul prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Buftea, Lora Constantinescu, a fost condamnat definitiv, joi, de magistraţii Curţii Supreme la trei ani de închisoare cu executare pentru a trafic de influenţă, informează adevărul.ro.

Iniţial, Curtea de Apel Bucureşti o condamnase, în 4 iulie 2014, pe Lora Constantinescu la patru ani de închisoare cu executare. Aurelia Lora Constantinescu, prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Buftea, suspendată din funcţie, a fost trimisă în judecată, pe 18 iunie 2013, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul teritorial Bucureşti, în stare de libertate, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.

Lora Constantinescu a fost găsită vinovată de judecători că a primit bani şi cartuşe de ţigări pentru a interveni la procurori şi poliţişti pentru un bărbat cercetat în mai multe dosare privind furtul unor maşini. Dosarul va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis instanţei, că „procurorul Aurelia Lora Constantinescu a pretins de la o persoană (denunţătoare în cauză), printr-un intermediar, mai multe sume de bani şi a primit în total 5.129 de lei şi bunuri, spunând că ar putea interveni la procurori de la Parchetul Tribunalului Ilfov şi la poliţişti, astfel încât să fie ameliorată situaţia juridică a soţului denunţătoarei”.

Cookies