Fost director la Radet, despre caloriferele din București: Fără căldură, fără apă caldă și cu banii luați. Iarna asta o să fie cea mai rea din ultimii 30 de ani

18 oct. 2022
257 Afișari
Fost director la Radet, despre caloriferele din București: Fără căldură, fără apă caldă și cu banii luați. Iarna asta o să fie cea mai rea din ultimii 30 de ani
Fost director la Radet, despre caloriferele din București: Fără căldură, fără apă caldă și cu banii luați. Iarna asta o să fie cea mai rea din ultimii 30 de ani. Imagine simbol: Unsplash

Radu Opaina, fost director la Radet, a declarat că situația din București este mai gravă în prezent față de cum era în urmă cu 30 de ani: „Acum și fără căldură și fără apă caldă și cu banii luați”.

Fost director la Radet, despre situația din București

Iarna acesta, bucureștenii vor plăti dublu (față de anul trecut) pentru căldura din apartamente, a declarat Radu Opaina, director al Federației Asociațiilor de Proprietari din România, fost director la Radet, luni seară pentru gândul.ro.

Fostul director la Radet a preconizat cât vor plăti bucureștenii în acest sezon rece pentru un apartament de 3 camere:

„Trei camere, trei persoane, standard, dacă plăteai anul trecut cinci milioane, cinci milioane cinci sute (550 lei – n.r.), acum se plătește undeva la zece milioane ( 1.000 de lei – n.r.)”, a declarat Radu Opaina conform sursei citate.

Radu Opaina susține că situația este mult mai rea decât era acum 30 de ani: „Acum, și fără căldură, și fără apă caldă, și cu banii luați”.

Termoenergetica începe probele pentru furnizarea căldurii

Între timp, Termoenergetica a anunțat că în cursul nopții de marți spre miercuri, 18 spre 19 octombrie, va începe probele la cald pentru furnizarea căldurii în sezonul 2022-2023.

Bucureștenii vor primi căldură progresiv, ținând cont de dimensiunile sistemului de termoficare, dar şi de starea de degradare a conductelor, cauzată de lipsa investițiilor din ultimii 30 de ani.

„este important de reținut că având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, care prevede temperaturi crescute în timpul zilei,  furnizarea căldurii va fi făcută mai ales în cursul nopții”, transmite Termoenergetica.

Vestea mai puțin bună a fost dată de directorul general al Termoenergetica, Claudiu Crețu, care a declarat că se așteaptă să apară avarii, deoarece sistemul este sensibil.

Cookies