ARHIVA B365

Fost director în Ministerul Economiei, reținut de DNA, pentru că ar fi luat mită 48 mc de beton

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a suspecţilor:

– TOADER GABRIEL RĂSVAN, director general al Direcţiei Generale Politici Industriale şi Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită;
– TULCAN STELIAN VLĂDUŢ, reprezentant al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită;
– POSTOLACHE ARGENTINA CARLA, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mită;

Din ordonanţele de reţinere întocmite de procurori a reieşit că, în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în baza unor înţelegeri anterioare, din perioada decembrie 2011 – mai 2012, suspectul Toader Gabriel Răsvan, prin intermediul suspectului Postolache Argentina-Carla, a pretins, în cursul lunii mai 2012, achitarea de către suspectul Tulcan Stelian Vlăduţ a contravalorii unei cantităţi de 48 mc de beton, în valoare totală de 14.461,36 lei, se precizează în comunicatul remis marţi de DNA.

„Pentru acest „serviciu”, în contextul autorizării unui antrepozit fiscal, suspectul Toader Gabriel Răsvan trebuia să avizeze lista cu semifabricatele şi produsele finite înscrise în nomenclatorul de fabricaţie şi să avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize în cazul societăţii comerciale reprezentate de suspectul Tulcan Stelian Vlăduţ, lucru care s-a şi întâmplat la data de 22.05.2012.
Întreaga cantitate de beton pretinsă a fost achitată în întregime de către suspectul Tulcan Stelian Vlăduţ, prin intermediul firmei pe care o reprezenta.
Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizată de către numitul Toader Gabriel Răsvan la construirea unui imobil în zona localităţii Ghiroda, jud. Timiş.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană de Informaţii Arad şi de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generae Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor.

Suspecţilor Toader Gabriel Răsvan, Postolache Argentina-Carla şi Tulcan Stelian Vlăduţ li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, mai arată DNA, în comunicatul de presă citat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button