Forțele Navale Române pregătesc, la București, evenimente cu ocazia Zilei Marinei. Vor avea loc la ARCUB și în Parcul Herăstrău, între 11-15 august

10 aug. 2023
1308 afișări
Forțele Navale Române pregătesc, la București, evenimente cu ocazia Zilei Marinei. Vor avea loc la ARCUB și în Parcul Herăstrău, între 11-15 august
Forţele Navale Române pregătesc, la București, evenimente cu ocazia Zilei Marinei. Vor avea loc la ARCUB și în Parcul Herăstrău, între 11-15 august | Sursa foto: Facebook - Forțele Navale Române

Forțele Navale organizează la București mai multe manifestări cu ocazia Zilei Marinei, printre care se numără expoziții și un spectacol de muzică militară. Evenimentele vor avea loc în perioada 11-15 august.

Forțele Navale Române organizează mai multe evenimente cu ocazia Zilei Marinei

Forțele Navale Române au anunțat, joi, printr-un comunicat de presă transmis de News.ro, că organizează, între 11 și 15 august, mai multe evenimente culturale, dedicate Zilei Marinei, de data aceasta și la București. Aceste evenimente se vor desfășura în Capitală pentru al doilea an consecutiv.

Manifestările vor avea loc la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și în incinta Parcului „Regele Mihai I” (Herăstrău), în zona Debarcader.

La ARCUB, în Centrul Vechi al Capitalei, Forțele Navale Române prezintă, în perioada 11-15 august, în intervalul orar 17:00-22:00, o colecție de pictură cu tematică Marină, semnată de Alexandru Ghinea.

Totodată, bucureștenii vor avea ocazia să admire o expoziție interactivă de noduri și lucrări de matelotaj, machete de nave, faruri și diferite obiecte specifice de Marină.

Muzica Militară a Forțelor Navale va susține vineri, între orele 20:00 și 21:30, pentru publicul din București, un spectacol itinerant, pe traseul următor:

  • Piața Roma (Statuia Lupoaica),
  • ARCUB,
  • Strada Lipscani,
  • Sediul Băncii Naționale a României.

Marți, de la ora 9:00, Ziua Marinei Române va fi sărbătorită printr-o ceremonie militară şi religioasă. Aceasta va avea loc la Monumentul Eroilor Marinari din Parcul „Regele Mihai I” (Herăstrău), în zona Debarcader.

BIAS 2023, show-ul de aviație, va avea loc la sfârșitul lunii august

BIAS 2023, renumitul show de aviație, va avea loc pe data de 26 august, în Capitală, iar organizatorii le-au pregătit o surpriză celor care așteaptă cu entuziasm acest eveniment.

Iubitorii de aviație vor avea ocazia să participe și la repetițiile care vor avea loc pentru marele spectacol, pe 25 august, între orele 10:00-17:00, a transmis Antena3.ro.

Valentin Iordache, directorul Companiei Naționale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), a transmis următoarele:

Pe întreg parcursul zilei vom avea aeronave foarte interesante de văzut și evoluții foarte interesante. Nu va lipsi Jurgis Kairys. Nu vor lipsi Iacării acrobaţi, iar dintre invitații străini, să nu uităm de The flying bulls, care din nefericire anul trecut nu au putut veni și anul acesta recuperează și vin cu patru cele mai spectaculoase aeronave.

George Rotaru, directorul Aeroclubului României, a transmis că la eveniment vor fi 40 de aeronave:

Vom avea peste 40 de aeronave doar ale noastre în zbor şi în expoziţia statică. Voi veni cu echipa de acrobaţie care are mulţi piloţi tineri, piloţi noi, o parte au fost văzuţi de anul trecut. Ei cresc şi evoluează tot mai bine şi avem cu ce să ne mândrim.

De la show-ul aviatic nu vor lipsi nici simulatoarele Forţelor Aeriene.

Vasile Petrea a spus că se depun eforturi pentru aducerea unei aeronave Mig 21 în cadrul evenimentului, fiind o parte a istoriei aviației, alături de un simulator de zbor.

În cazul în care condiţiile meteo sunt nefavorabile, BIAS 2023 va fi reprogramat pentru data de 27 august.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies