Fortăreața Arena Națională! Niciun caz de Covid nu a fost depistat la cele 4 meciuri de la EURO 2020 din București

01 iul. 2021
91 Afișari
Fortăreața Arena Națională! Niciun caz de Covid nu a fost depistat la cele 4 meciuri de la EURO 2020 din București

Federația Română de Fotbal anunță că niciun caz de Covid nu a fost depistat la cele 4 meciuri de la EURO 2020 din București.

Niciun caz de Covid nu a fost depistat la cele 4 meciuri de la EURO 2020 din București. Capitata a luat, la prima vedere, cel puțin, măsuri bune anti Covid-19. Cel puțin așa reiese dintr-un comunicat dat de Federația Română de Fotbal cu privire la numărul de cazuri de Covid depistate la cele patru partide organizate pe Arena Națională din Capitală.

FRF precizează că eforturile depuse de fotul condus de Răzvan Burleanu, UEFA și Primăria Capitalei au asigurat un eveniment care s-a desfășurat în totală siguranţă pentru spectatori, jucători şi staff-uri.

Au fost verificați peste 52.000 de persoane dintre spectatorii prezenți la meciuri, 11.000 de teste fiind dintre cele rapide pentru. Mai mult, 1.300 de teste rapide au fost făcute staff-ului, dintr-un total de 2400.

Conform cifrelor prezentate de FRF rata de vaccinare a spectatorilor la meciul din optimi, Franța- Elveția, a fost de 78%.

În total, 48 de cadre medicale au fost prezente la antrenamentele echipelor de la Bucureşti şi la partidele de la Arena Naţională, iar alte 72 de persoane au fost în permanenţă pregătite de intervenţie. Mai mult, alte 20 de persoane, voluntari cu pregătire medicală, au fost implicaţi în organizarea EURO 2020 de la BUcurești.

Lângă stadion, în curtea acestuia, a fost amenajată o unitate pentru asistență medicală de urgență în timpul meciurilor, iar autoritățile precizează că nu au existat cazuri grave care să necesite tratament.

Organizația Mondială a Sănătății, în ciuda anunțului FRF cu privire cazurile de Covid neraportate la București în urma meciurilor de pe Arena Națională, și-a exprimat joi îngrijorarea.

OMS consideră că există o legătură între ţările ce găzduiesc EURO 2020 şi creşterea cazurilor de COVID, deoarece la aceste evenimente se reuneşte multă lume.

Cookies