Cum să primeşti binecuvântarea Patriarhului Daniel, chiar dacă nu o vrei

Cum să primeşti binecuvântarea Patriarhului Daniel, chiar dacă nu o vrei

Contactaţi de reporterii B365.ro, pentru a furniza informaţii despre Catedrala Mântuirii Neamului, reprezentanţii Arhiepiscopiei Bucureştilor au precizat că, pentru a afla poziţia instituţiei asupra unui subiect, persoana interesată trebuie să completeze o cerere. Pe lângă datele obişnuite, adică identitatea celui care doreşte informaţii, insituţia pe care o reprezintă sau numărul de telefon, formularul are o serie întreagă de exprimări potrivite mai degrabă pentru slujba de duminică. Astfel,  cel care completază cererea trebuie să se adreseze Preafericitului Părinte Patriarh ”cu fiască supunere” şi să solicite ”Înalta binecuvântare” pentru a-i aproba informaţiile cerute. La final, subsemnatul trebuie să se semneze în dreptul rubricii ”Al/a Preafericirii Voastre fiu/fiică duhovnicesc/Duhovnicească” şi să pună ştampila rotundă a instituţiei la care lucrează.

Dacă iniţial completarea acestei cereri era singura metodă prin care putea fi contactată Arhiepiscopia Bucureştilor, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române şi-a schimbat poziţia. Reporterii B365.ro au vrut să afle dacă şi jurnaliştii de alte religii sau confesiuni pot primi informaţii de la Arhiepiscopia Bucureştilor. Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al instituţiei, a declarat că Arhiepiscopia colaborează cu toţi jurnaliştii, indiferent de religia pe care o au, susţinând că formularul este ca orice altă cerere şi cuprinde formule de adresare tipice oricărei instituţii.

Vezi aici cererea către Arhiepiscopia Bucureştilor

De menţionat că aceia care vor să afle informaţii despre un subiect trebuie să trimită, în cursul săptămânii, cel târziu vinerea, cererea către Arhiepiscopie şi primesc răspunsurile după şedinţa clerului, care are loc, următoarea săptămână, marţea, indiferent de urgenţă.