Forbes: Uber are în București una dintre cele mai rapide ascensiuni din Europa Centrală și de Est

de:
11 mai 2016
0 Afișari
Forbes: Uber are în București una dintre cele mai rapide ascensiuni din Europa Centrală și de Est

80.000 de oameni au folosit Uber în București, de la lansarea din februarie 2015, notează Forbes.com, într-un articol prin care susține că serviciul s-a potrivit perfect în România. Conform sursei citate, UberX, serviciul low-cost al companiei, a crescut de 10 ori de la lansare.

Conform unui studiu realizat de IMAS Marketing, la cererea Uber, 60% dintre șoferii Uber România au sub 30 de ani, dintre care 90% au studii superioare.  În ceea ce privește profesiile șoferilor, se pare că 37% dintre ei sunt antreprenori sau freelancers, 31% au job-uri full-time, și 22% sunt șomeri și lucrează la Uber în timp ce-și caută o slujbă. Studiul a fost realizat prin sondarea a 2.253 de șoferi Uber, adaugă publicația americană.

Alte motive găsite de Forbes pentru ascensiunea Uber se referă la lipsa locurilor de parcare din București, dezvoltarea start-up-urilor și faptul că tinerii din România sunt la fel de ahtiați după tehnologie ca cei din țările vestice. 

„Bucureștiul a îmbrățișat serviciul Uber ca pe o modalitate sigură și de încredere pentru deplasările prin oraș. Am văzut mult interes pentru serviciu chiar și înainte să ne lansăm. Putem spune că Bucureștiul a ales Uber în aceeași măsură în care Uber a ales Bucureștiul. În plus, oamenii de aici sunt, în general, foarte deschiși la servicii digitale inovative”, a declarat Nicoleta Schroder, General Manager al Uber Bucharest.

Editorul Forbes notează totodată că un reprezentant al Uber Bucharest l-a asigurat că serviciul se va extinde în acest an în Cluj, Iași și Timișoara.

Cookies