LA MINE-N CARTIER

Fondurile pentru Programul „Prima Casă” ar putea fi suplimentate

„Se are în vedere (suplimentarea fondurilor pentru „Prima Casă” – n.r.). Fac precizarea că cel puţin până la mijlocul lunii septembrie, poate chiar octombrie actualele sume sunt valide şi funcţionale, dar sunt discuţii avansate cu Ministerul Finanţelor pentru a se suplimenta acest program”, a afirmat Şaramet la un seminar pe tema garantării creditelor, întrebat dacă vor fi suplimentate fondurile pentru Prima Casă.

El nu a putut spune ce sume vor fi disponibile suplimentar, fiind încă analizate variantele, iar o decizie ar putea fi luată în una-două săptămâni.

„Că va fi de 100 milioane, 200 milioane sau 400 milioane, nu vă pot da această precizare, dar sunt analize şi, după ştiinţa mea, în maxim o săptămână, poate două săptămâni se va lua o decizie în acest sens”, a spus Şaramet, citat de Mediafax.

Valoarea finanţărilor acordate prin programul „Prima Casă” în acest an a ajuns la 490 milioane euro, pentru 13.000 de beneficiari, iar pentru acest an mai sunt disponibile fonduri de 300 de milioane de euro, care se vor epuiza însă în circa trei luni, dacă se va menţine ritmul actual de contractare.

Astfel, de la lansarea programului, în 2009, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a acordat 94.000 de garanţii, valoarea finanţărilor ajungând la aproape 3,5 miliarde de euro.

Conform unui studiu HomeFinders.ro, derulat pe parcusul a 13 luni (mai 2012-mai 2013), peste 70% din totalul cererii de locuințe existente pentru oferta disponibilă în anumite cartiere din Capitală ar putea dispărea o dată cu oprirea programului guvernamental Prima Casă. Detalii aici. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button