FIT CITY

Fonduri suplimentare în Sectorul 6 pentru dispensere, dezinfectant și măști de protecție

Proiectul urmează să fie supus dezbaterii publice, în ședința Comnsiliului Local Sector 6, de joi – 2 aprilie 2020. 

„Propunem aprobarea rectificării bugetului consolidat al Sectorului 6, de către Consiliul Local Sector 6, prin majorarea Fondului de rezervă bugetară cu suma de 10.000 mii lei repartizată pe cheltuieli”, se specifică în raportul de specialitate al proiectului.

Banii sunt necesari pentru: achiziţionarea de dispensere pentru toate scările de bloc din sector, servicii de montare şi mentenanţă ale respectivelor dispozitive; cumpărarea de măşti de protecţie, gel antibacterian pentru curăţarea mâinilor, mănuşi de protecţie de unică folosinţă, din latex, soluţie antimicrobiană pentru dezinfecţia suprafeţelor şi dispozitivelor de lucru, dezinfectanţi pentru pardoseli, dispenser cu gel dezinfectant pentru toalete din instituţiile publice din sectorul 6; asigurarea procesului de nebulizare-dezinsecţie, efectuat la sfârşitul programului de lucru, în toate locaţiile aferente primăriei.

Dezinfecție totală a Sectorului 6 prin pulverizare aeriană

De altfel, primarul Mutu a anunțat pe pagina sa de socializare că, începând de joi dimineață, va efectua o campanie de dezinfecție printr-o metodă nouă, prin pulverizare aeriană pe raza Sectorului 6, împotriva noului coronavirus, dar care va fi prietenoasă cu mediul. 

„Aceasta este cea mai rapidă cale de dezinfecție și va fi aplicată în toate cartierele din Sectorul 6. Începând de mâine, vă ofer o ploaie de sănătate”, a declarat edilul Sectorului 6. 

Potrivit raportului de specialitate, DGASPC Sector 6, în baza protocolului de colaborare din 27 martie încheiat de primăriile Sectoarelor 1-6 şi Primăria Municipiului Bucureşti, cu Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş”, urmează să achiziţioneze un număr de 1.000 de teste necesare testării populaţiei din municipiului Bucureşti, în vederea stabilirii nivelului de circulaţie al noului coronavirus.

De asemenea, se vor achiziţiona un număr de 3.000 de teste rapide necesare testării personalului şi/sau a lucrătorilor care activează/derulează activităţi sub contract cu Sectorul 6 sau direcţii subordonate acestuia.

Cum s-a văzut de sus din dronă cea mai mare campanie de dezinfecție din Sectorul 6 VIDEO

Luni, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, a demarat cea mai mare campanie de dezinfecție din sector, chiar de pe Bdul. Iuliu Maniu – cel mai lung bulevard al Capitalei, care a fost reabilitat integral de curând de administrația locală. Dotați cu atomizoare și cu utilaje profesionale, zeci de lucrători au neutralizat artera de circulație atât pe partea carosabilă, cât și pe partea de spații verzi, inclusiv accesele în scările de bloc din zonele adiacente.

Practic, timp de două zile, lucrătorii ADPDU Sector 6, au igienizat Bdul. Iuliu Maniu începând din zona metroului Lujerului până spre Autostrada A1 și înapoi, pe o suprafață de aproximativ 37.000 mp de carosabil, plus circa 33.000 mp de grădini de bloc și sute de accese în scări de bloc. Detalii, aici. 

Conform raportului de specialitate, se vor atribui substanţe dezinfectante şi materiale de protecţie spitalelor din Bucureşti prin DGASPC; se vor acorda ajutoare de urgenţă familiilor sau persoanelor singure, cu domiciliul pe raza sectorului 6, pe perioada decretată ca stare de urgenţă, prin intermediul DGASPC-ului; se vor contracta prin DGASPC Sector 6 servicii de dezinfecţie pentru toate scările de bloc, prin metode specifice, astfel încât să se efectueze dezinfectarea spaţiilor comune ale asociaţiilor de proprietari.

ADPDU Sector 6 şi SC Urban SA vor efectua intervenţii/activităţi de spălare stradală cu echipamente şi proceduri specifice, cu raza mică, medie şi mare de acţiune, iar în acest sens se vor achiziţiona de către ADPDU echipamente şi/sau servicii specifice acestui tip de operaţiuni, mai arată sursa citată.

Cum sunt dezinfectate profesional trotuarele și parcările, în Sectorul 6

Potrivit autorităților, dezinfecția bdului. Iuliu Maniu s-a realizat în mai multe etape, după cum urmează

– perierea automată a carosabilului (parcaje de reședință, parcaje publice și trotuare pietonale)

– hidrocurățare la presiune de 300 de bari și temperatură de 140 grade Celsius

– aplicare detergent profesional sub formă de spumă activă care degresează, elimină impuritățile, reziduurile de hidrocarburi, pete de ulei și resturi alimentare

– aplicarea soluției de peroxid de hidrogen în concentrație de până la 1%


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button