Fonduri europene pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în Primăria Sectorului 1

23 iun. 2021
64 Afișari
Fonduri europene pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în Primăria Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 intenţionează să colaboreze cu Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) în vederea depunerii cererii de finanţare aferente unui proiect pentru prevenirea şi combaterea corupţiei.

Potrivit Primăriei Sectorului 1 în baza activităţilor ce vor fi realizate în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”, se urmăreşte:

  • consolidarea şi dezvoltarea capacităţii instituţionale de a efectua activităţi de identificare şi reducere a riscului de expunere la fapte de corupţie prin implementarea unor mecanisme de control, evaluare şi raportare specifice;
  • definirea şi promovarea unor modele de bună practică alături de promovarea măsurilor anticorupţie atât în rândul cetăţenilor, cât şi pentru personalul angajat;
  • îmbunătăţirea cunoştinţelor şi competenţelor personalului cu funcţii de conducere, în vederea implementării unei metodologii privind managementul riscurilor de corupţie prin asimilarea măsurilor de prevenire a faptelor de corupţie, prevenirea abaterilor, prevenirea expunerii la suspiciuni de fraudă, prevenirea conflictului de interese şi a incompatibilităţilor în exercitarea funcţiei publice.

Bugetul total estimat al proiectului se ridică la 380.000 de lei, valoarea asistenţei financiare nerambursabile fiind de 98% din totalul cheltuielilor eligibile gestionate, iar cota de finanţare de la bugetul local – de 2%.

Prin hotărârea nr. 112 din 3 iunie, Consiliul Local Sector 1 a solicitat Consiliului General al Municipiului Bucureşti împuternicirea expresă de a încheia Acordul de parteneriat, în vederea depunerii cererii de finanţare aferente acestui proiect.

Recent, procurorii DNA au cerut Primăriei Sectorului 1 să le predea mai multe documente privind serviciile juridice plătite de Poliția Locală a Sectorului 1 în ultimii 4 ani.

Cookies