Fondatorul Farfetch, în The Telegraph: „Bucureştiul va deveni un jucător important pe scena modei”

de:
28 oct. 2013
46 Afișari
Fondatorul Farfetch, în The Telegraph:

José Neves, fondatorul www.farfetch.com , locul unde sunt găzduite produsele unor buticuri de lux din toată lumea, a declarat pentru publicaţia The Telegraph că a descoperit, în capitala ţării noastre, buticuri-concept originale, informează Adevarul.ro.

Farfetch se axează pe această adevărată mină de aur în statele din estul Europei, o zonă care promite să contribuie, în următorii cinci ani, la creşterea pieţei europeane de desfacere a produselor fashion cu până la 9.3%, conform unor estimări publicate în revista Drapers. Printre ţările care vor contribui în mod semnificativ la această creştere se numără România, Bulgaria, Ungaria,Cehia, Polonia, Letonia şi Slovacia, se arată în The Telegraph.

Unul dintre exemplele româneşti de succes, descoperite de „vânătorii de talente” de la Farfetch, se referă la magazinul Entrance, deţinut de Coca Coteanu, butic deschis încă din anul 2009, în fosta clădire Universul din Centrul Vechi. Afacerea româncei şi-a găsit un loc printre buticurile de pe www.farfetch.com , ceea ce a dus la deschiderea unor noi oportunităţi. Totuşi, comunitatea pasionaţilor de haine şi accesorii deosebite, ieşite din tipare, la preţuri destul de piperate, este încă destul de redusă, ceea ce arată că românii nu sunt încă pregătiţi să facă sacrificii serioase în ceea ce priveşte moda.

„Românii nu sunt obişnuiţi să cumpere un produs doar pentru că este realizat manual, mai ales atunci când costă 800 de euro şi nu arată ca cele pe care le întâlneşti peste tot”, a declarat Coteanu pentru The Telegraph.

Aceasta a mai adăugat că încearcă să sprijine, atunci când este posibil, designeri locali. Un exemplu este creatoarea Carmen Secăreanu, care realizează ţinute neobişnuite, un brand care ar putea fi pe placul excentricei cântăreţe Bjork, după cum se explică în publicaţia britanică, dar şi brandul vestimentar în spatele căruia se află fostul campion la kaiac-canoe Ivan Patzaichin.

Victoria 46 este cel de-al doilea exemplu românesc remarcat de Farfetch, cel mai mare concept multibrand din România, care deţine în portofoliu nume celebre, precum Lanvin, Christian Dior, Celine, Yves Saint Laurent, Balenciaga, Balmain, iar recent şi Agent Provocateur, vestitul brand de lenjerie intimă. 

Cookies