ARHIVA B365

Împuşcături în Capitală, pentru oprirea în trafic a unui şofer minor. Un poliţist a fost rănit

Incidentul a avut loc, joi noapte, pe Calea Moşilor din Capitală, când un tânăr de numai 16 ani a refuzat să oprească autoturismul la semnalele poliţiştilor, fiind ulterior prins în trafic după ce poliţiştii au tras 17 focuri de armă. 

Pe unde a gonit şoferul minor pe străzile Capitalei

De pe Calea Moşilor, şoferul minor a virat la dreapta pe strada Mihai Eminescu pe traseul Viitorului, Ştefan cel Mare, Barbu Văcărescu, Fabrica de Glucoză, Şoseaua Petricani până în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată – pe o distanţă de aproximativ 8 kilometri. Acolo barierele duble începuseră să coboare. Şoferul BMW-ului a încercat să forţeze trecereaa însă barierele sunt dispuse pe toată lăţimea drumului fără ca maşinile să aibă posibilitatea să se strecoare.

În momentul în care cei doi poliţişti s-au dat jos şi s-au apropiat ca să îl imobilizeze pe şofer acesta a întors brusc maşina şi a accelerat puternic. Pentru că zona este nepopulată pe o distanţă de câţiva kilometri unul dintre agenţi a scosc arma şi a tras patru focuri în aer. Autoturismul suspect nu doar că nu se oprea ci se îndrepta cu viteză din ce în ce mai mare spre poliţişti astfel că au fost trase alte 13 focuri de armă în direcţia maşinii de această dată.

În total, cei doi poliţişti au descărcat 17 cartuşe însă nici aşa şoferul nu a vrut să oprească. Maşina şi-a continuat deplasarea şi a făcut o manevră asfel încât să-l izbească pe poliţist. Agentul a fost lovit puternic în piciorul stâng însă, chiar şi aşa, şi-a continuat misiunea şi s-a urcat în maşină ca să-l urmărească pe tânărul din BMW. 

Poliţistul rănit a suferit o fractură de calcaneu și contuzie forte gambă stângă, anunţă Brigada Rutieră. 

Adolescentul de 16 ani consumase droguri înainte de a urca la volan

Maşina suspectă şi-a continuat deplasarea însă a fost înconjurată de numărul mare de echipaje de poliţie în apropiere de Parcul Plumbuita. Cei doi ocupanţi ai autoturismului s-au dat jos şi s-au predat. Cel care se afla la volan este un adolescnet de doar 16 ani. Fratele său de 26 de ani fusese cercetat pentru mai multe furturi.

Adolescentul de 16 ani care se afla la volanul BMW-ului le-a declarat poliţiştilor că furase maşina tatălui său din localitatea ilfoveană Afumaţi, băuse două beri şi fumase „iarbă”, informează news.ro. El a fost tansportat la Institutul Naţional de Medicină Legală unde probele de salivă au indicat prezenţa tetrahidrocanabinolului (THC), substanţa cu efecte psihoactive din plantele de cannabis.

După ce a fost imobilizat, şoferul minor  a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 cu propunere de arestare preventivă. 

Joi noapte, polițiștii rutieri au efectuat o acțiune pentru menținerea climatului de ordine și siguranță pe arterele Capitalei.

În urma acțiunii, au fost reținute 11 permise auto, s-au întocmit patru dosare penale pentru consum de alcool și s-au aplicat peste 120 de sancțiuni.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button