Focuri de armă în Bucureşti, pentru prinderea unor hoţi din locuinţe

de:
15 sept. 2015
1 Afișari
Focuri de armă în Bucureşti, pentru prinderea unor hoţi din locuinţe

Luni, 14 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 33 de ani, imediat după săvârşirea unei infracţiuni de furt dintr-o locuinţă din sectorul 3, informează Poliţia Capitalei.

Din datele şi probele administrate în cauză în cursul lunii septembrie a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, cunoscut cu preocupări de natură infracţională, urmează să săvârşească activităţi ilicite.

Astfel, la data menţionată, s-a procedat la supravegherea bănuitului, care se deplasa cu un autoturism, împreună cu alţi doi bărbaţi, fiind observaţi în timp ce „verificau” mai multe adrese din zona sectorului 3, în jurul orei 11.30 doi dintre bănuiţi intrând timp de câteva minute într-o scară de bloc, după care şi-au continuat deplasarea.

Existând indicii conform cărora a fost săvârşită o infracţiune, au fost efectuate verificări la imobilul vizat de bănuiţi, concomitent fiind supravegheat autovehiculul cu care aceştia se deplasau; în urma constatării faptului că se pătrunsese într-o locuinţă, s-a procedat la oprirea, imobilizarea şi identificarea ocupanţilor autoturismului.

Pentru imobilizarea bărbaţilor, întrucât au încercat să fugă şi nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii au executat două focuri de avertisment în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificate părţile vătămate, care au declarat că au părăsit imobilul în dimineaţa zilei de 14 septembrie a.c., au asigurat uşa de acces în apartament, iar în jurul orei 12.30 au constatat că persoane necunoscute le-au sustras trei ceasuri bărbăteşti, un telefon mobil şi un inel din metal galben.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei, estimat la 30.000 de lei, a fost recuperat în proporţie de 90% şi restituit persoanelor vătămate.

Cookies