Focuri de armă pentru prinderea membrilor unei grupări specializate în furturi din locuinţe

de:
01 feb. 2013
1 Afișari
Focuri de armă pentru prinderea membrilor unei grupări specializate în furturi din locuinţe

Joi seara, în jurul orelor 18:30, cei patru bărbaţi au intrat într-un apartament din sectorul 3 al Capitalei, prin tăierea unui grilaj, forţarea şi apoi escaladarea geamului termopan al imobilului.

La scurt timp, cei patru bărbaţi au părăsit locaţia, punct de lucru al unei societăţi comerciale, având asupra lor 17 genţi în care se aflau 17 laptop-uri şi accesorii pentru acestea.

Imediat după comiterea faptei, suspecţii au încărcat genţile într-un autovehicul de teren, cu care de altfel au şi încercat să părăsească zona. La acest moment, poliţiştii au blocat autoturismul.

Pentru că cei patru au avut un comportament violent, poliţiştii au tras focuri de armă în plan vertical, pentru imobilizare şi reţinerea lor. Nicio persoană nu a fost rănită şi nici nu au fost înregistrate pagube materiale.

În urma percheziţiei efectuate asupra autoturismului cu care se deplasau suspecţii, în interiorul acestuia au fost găsite bunurile furate, dar şi mai multe instrumente folosite pentru comiterea spargerilor.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 35.000 lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii bucureşteni sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu suspecţii în stare de reţinere, aceştia urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Cookies