ARHIVA B365

FOCURI DE ARMĂ în Capitală pentru prinderea unui şofer fără permis auto

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), polițiști au prins, sămbătă dimineața, un bărbat suspectat de săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat și de conducere fără permis.

„În seara zilei de 13 mai, în jurul orei 22,40, un echipaj de siguranță publică al Secției 7 Poliție au observat un autoturism, în care se aflau doi ocupanți, iar la semnalul regulamentar al polițiștilor, în loc să oprească, conducătorul auto a mărit viteza de deplasare, încercând să se sustragă controlului. S-a trecut la urmărirea autoturismului și în zona str. Lopeții, conducătorul auto a pierdut controlul asupra volanului, a lovit bordura și a plonjat în Lacul Plumbuita. Profitând de întuneric, cei doi ocupanți au reușit să fugă”, se precizează în comunicatul DGPMB.

În cursul nopții, în baza investigațiilor efectuate, polițiștii i-au identificat pe cei doi ocupanți ai autoturismului, iar în această dimineață au fost depistați și conduși la audieri. În prezent, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat și conducere fără permis, urmând a fi luate măsurile legale, menționează poliţiştii.

DGPMB precizează că „pentru oprirea autoturismului a fost folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale”.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se specifică în comunicatul citat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button