FOCURI DE ARMĂ, în Capitală, pentru prinderea unor hoţi

de:
09 feb. 2015
0 Afișari
FOCURI DE ARMĂ, în Capitală, pentru prinderea unor hoţi

În ziua de duminică, 8 februarie a.c., poliţiştii Capitalei au prins în flagrant doi bărbat cu vârste de 35, respectiv 42 ani, care au sustras o bicicletă din scara unui bloc situat în sectorul 5 al Capitalei.

Pentru prinderea bănuiţilor s-a folosit armamentul din dotare, executându-se un foc de avertisment în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

În fapt, în jurul orei 14.00, agenţii de siguranţă publică din cadrul Secţiei 19 Poliţie, acţionând pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, au observat doi bărbaţi care aveau asupra lor o bicicletă pe care au abandonat-o la vederea poliţiştilor.

Întrucât cei doi au încercat să îşi asigure scăparea prin fugă şi nu s-au oprit la somaţiile legale, unul dintre agenţi a folosit armamentul din dotare, executând un foc de avertisment în plan vertical.

Astfel, cei în cauză a fost prinşi şi conduşi la sediul Secţiei 19 Poliţie pentru clarificarea situaţiei.

În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că, cei doi au pătruns în scara unui bloc din sectorul 5, de unde, prin tăierea sistemului de asigurare, cu ajutorul unei foarfeci metalice, au sustras o bicicletă.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptei a fost recuperat în totalitate şi predat persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei doi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cookies