Focar de infecție în pasajul subteran de la Parcul Liniei din S6: 12 tone de gunoi strânse. Rămâne închis pentru amenajare, apoi va fi redat comunității

24 mai 2023
18229 Afișari
Focar de infecție în pasajul subteran de la Parcul Liniei din S6: 12 tone de gunoi strânse. Rămâne închis pentru amenajare, apoi va fi redat comunității
Focar de infecție în pasajul subteran de la Parcul Liniei din S6: 12 tone de gunoi strânse. Rămâne închis pentru amenajare, apoi va fi redat comunității. Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

În pasajul subteran de la Parcul Liniei din Sectorul 6 era un adevărat focar de infecție. 12 tone de gunoi au fost strânse în 1.500 de saci. Aici nu s-a mai făcut curățenie de mai bine de 40 de ani. Primarul Sectorului 6 anunță că pasajul rămâne închis pentru amenajare, apoi va fi redat comunității.

Focar de infecție în pasajul subteran de la Parcul Liniei din S6

La acțiunea de igienizare au participat 55 de oameni care au muncit 10 ore la foc continuu. 12 tone de gunoi au fost strânse în 1.500 de saci.

Încă un focar de infecție, asanat! Facem curat cat pentru ultimii 10 ani!, transmite Ciprian Ciucu într-o postare pe Facebook.

Pasajul subteran de la Parcul Liniei a fost construit în urmă cu mai bine de 40 de ani, însă nu a fost igienizat niciodată, spune primarul Sectorului 6:

Am făcut-o noi cu angajații de la Urban, monitorizați de Direcția Servicii Publice, din Primăria Sectorului 6, și de cei de la ADPDU Sector 6.

Un adevărat focar de infecție s-a găsit aici: o mulțime pet-uri, sticle, borcane, haine, fel și fel de resturi, dar și vegetație spontană crescută în atâta amar de vreme.

Ciucu: Avem în plan să redăm pasajul comunității

Ciprian Ciucu deja are în plan ca acest pasaj să fie redat comunității și deja există discuții pentru o serie de proiecte. Un singur proiect va fi ales câștigător, pentru care Primăria Sectorului 6 o să solicite finanțare din fonduri europene.

După amenajare, pasajul va fi integrat în Parcul Liniei, în primul tronson, dar până atunci va rămâne închis.

Pe 1 iunie se deschide prima parte din Parcul Liniei

Pe 1 iunie 2023, de Ziua Copilului, PS6 deschide prima parte din Parcul Liniei din cartierul Militari, cel mai mare parc liniar din Europa. Ciprian Ciucu le transmite bucureștenilor că sunt pregătite mai multe surprize pentru cei care ajung în parc, la deschidere:

Prima parte, din cel mai mare parc liniar din Europa, îl vom deschide pe 1 iunie, de #ZiuaCopilului, când v-am pregătit o serie de surprize. Revenim cu detalii.

Cookies