Focar de covid la Spitalul Witting din București. Nu se mai fac internări la chirurgie generală şi medicină internă

26 ian. 2022
591 Afișari
Focar de covid la Spitalul Witting din București. Nu se mai fac internări la chirurgie generală şi medicină internă
Focar de covid la Spitalul Witting din București. Nu se mai fac internări la chirurgie generală şi medicină internă

Spitalul Witting din Capitală a anunțat că nu mai face internări pentru chirurgie și medicină internă. Decizia a fost luată din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, atât la pacienți, cât și la personalul medical.

Focar de covid la Spitalul Witting din București

Această măsură rămâne valabilă pentru următoarele patru zile.

A avut loc o anchetă epidemiologică, iar în urma verificărilor s-a constatat existența unui număr mare de infectări atât la pacienți, cât și la personalul medical. Cele mai multe cazuri sunt în secția de chirurgie generală, secția de medicină internă și la farmacie. Astfel, au fost sistate internările până la data de 30 ianuarie 2022.

În același timp, pacienții care au fost contacți direcți cu cei pozitivi vor fi izolați și vor sta singuri în saloane. Urmează ca angajații care i-au îngrijit pe pacienți să fie identificați.

Totodată, vor fi testați toți angajații din secțiile de chirurgie generală, medicină internă și farmacie.

Nu se mai fac internări la chirurgie generală şi medicină internă

Spitalul Witting este unul dintre cele 9 spitale din Capitală unde s-au constatat focare de coronavirus. În dimineața zilei de marți, au fost confirmate zece infectări în rândul cadrelor medicale, dar și a personalului auxiliar.

Focare de coronavirus au fost înregistrate și la:

  • Spitalul Elias,
  • Spitalul Sfânta Maria,
  • Spitalul Grigore Alexandrescu,
  • Spitalul Fundeni,
  • Spitalul Cantacuzino,
  • Spitalul Colentina,
  • Spitalul Colțea,
  • Spitalul Alexandru Obregia.

Majoritatea persoanelor infectate cu covid-19 sunt asistente și infirmiere pentru că în rândul acestora a fost constatată și cea mai mare reticență în ceea ce privește vaccinarea împotriva SARS-COV-2.

Persoanele pozitive trebuie să rămână la domiciliu pentru zece zile (dacă nu sunt vaccinate) sau trebuie să stea în izolare vreme de șapte zile (dacă sunt vaccinate).

Alexandru Rafila a spus că se așteaptă ca situația să se agraveze în următoarea perioadă. Ministrul Sănătății spune că ia în calcul următorul scenariu: personalul medical sau oamenii internați să fie relocați în alte spitale, dacă vreo instituție sanitară ar fi afectată.

Cookies