HUFFÎN BUCUREȘTILIBERTATEAPARTENERI_RSSȘTIRI

Focar COVID-19 la un mare spital din Capitală. Mai mulți medici de la Colentina, infectați cu noul coronavirus

Alertă în Capitală, după ce mai mulți medici au fost depistați pozitivi cu noul coronavirus în timpul unui control. Până acum ar fi vorba de 9 cadre medicale, însă alte 15 sunt în așteptarea rezultatului.

Mai mulți medici care activează în cadrul Spitalului Colentina, între care și directorul medical, dr. Victor Cauni, au fost depistați pozitiv la testarea pentru noul coronavirus.

La spitalul clinic Colentina a fost depistat un focar COVID-19, după ce un număr de 9 angajați au fost depistați pozitiv după ce au fost testați pentru depistarea infecției cu noul coronavirus. Mai mult, surse din interiorul Spitalului susțin că pentru alte 15 persoane se așteaptă rezultatele testelor PCR, scrie Antena3.ro.

Printre cei infectați cu noul coronavirus se numără directorul medical, doctorul Victor Cauni, șeful secției de Urologie, directorul de îngrijiri și directorul financiar. De asemenea, conform informațiilor prezentate de postul de televiziune, au mai fost depistate pozitiv trei funcționare de la serviciul salarizare, o persoană de la departamentul de RUNOS, un funcționar de la serviciul Achiziții publice și un asistent de la Serviciul de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale.

Situația COVID din București

Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti – 1.762, urmat de Ilfov – 664, de Constanţa – 510 şi de Cluj – 407. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București este de 6.76. În ultimele 24 de ore au fost raportate 1762 de cazuri de Covid-19.

De asemenea, în Ilfov avem o rată de infectare de 6.94, iar la Constanța avem cea mai mare rată de infectare din țară de 6.99.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button