Foc de tabără din crengi și gunoaie. Un bărbat a fost prins în timp de incendia deșeuri pe un câmp de lângă București. „M-a pus domnul director să dau foc”

21 mart. 2023
349 Afișari
Foc de tabără din crengi și gunoaie. Un bărbat a fost prins în timp de incendia deșeuri pe un câmp de lângă București. „M-a pus domnul director să dau foc”
Foc de tabără din crengi și gunoaie. Un bărbat a fost prins în timp de incendia deșeuri pe un câmp de lângă București. „M-a pus domnul director să dau foc”. Sursa foto: Captură Facebook

Un bărbat din Comuna Petrăchioaia din Ilfov a fost prins de jandarmii ilfoveni că incendia mai multe deșeuri, pe malul unui lac de acumulare. Focul a fost stins după ce jandarmii au intervenit.

Bărbatul ar fi fost îndemnat de șeful lui să dea foc la deșeuri

Echipajele de jandarmerie din Ilfov se aflau în patrulare când au observat că, de pe malul unui lac de acumulare, se vedea un fum dens și negru. La fața locului au descoperit un bărbat din Comuna Petrăchioaia care dădea foc la un morman de crengi și de deșeuri. Crengile acopereau, de fapt, deșeurile, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Românie pe pagina sa de Facebook.

Jandarmii i-au cerut să-și explice gestul, iar bărbatul le-a spus că directorul firmei în cadrul căreia este angajat l-a pus să ardă crengile și deșeurile. Printre acestea se aflau și cauciucuri:

M-a pus domnul director să dau foc la crengile astea și să scap și de gunoaie.

Focul a fost stins cu ajutorul unui domn care se afla în apropiere și care deținea un excavator, pentru ca acesta să nu se extindă. Cu ajutorul utilajului a fost luată apă din lac și, astfel, focul a fost oprit.

Organele legii au întocmit pe numele bărbatului acte de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de incendiere a deșeurilor, prevăzută la art. 66, lit. e) din OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor.

Luni dimineață, o terasă a unui bloc din Sectorul 5 a luat foc

Un incendiu a izbucnit ieri dimineață pe terasa unui bloc de pe strada Modoran Ene din Sectorul 5, în jurul orei 9:15. Peste 30 de minute, incendiul a fost stins.

Terasa blocului care se afla în reabilitare are o suprafață de 150 de metri, aceasta fiind mistuită de flăcări. În urma incidentului nu au existat victime. Incendiul a fost stins rapid de pompieri, iar muncitorii au îndepărtat materialele care ar fi putut să alimenteze focul. Pagubele materiale nu sunt semnificative.

City managerul Sectorului 5, Rareș Hopincă, a transmis, pe pagina sa de Facebook, că nu tolerează neglijența:

Nu tolerez niciun act de neglijență! Am dispus controale privind securitatea în muncă la toate cele 59 de șantiere la blocuri.

Acesta a spus și care a fost cauza incendiului care s-a petrecut pe terasa blocului:

Muncitorii care sudau la aticul blocului se aflau prea aproape de baloții sigilați de polistiren, astfel că a fost suficientă o scânteie pentru ca plasticul care învelește polistirenul să ia foc.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies