ARHIVA B365

Atac asupra unui troleibuz: O persoană ar fi fost rănită. Poliția: „Nu s-a folosit o armă”

UPDATE, ora 19.15

Poliţia Capitalei precizează, într-un comunicat privind incidentul de miercuri legat de un troleibuz al liniei 77, că două geamuri ale acestuia au fost fisurate, iar un altul, de la una dintre uşi, a fost spart, în aglomerarea creată la coborârea călătorilor.

Sursa citată detaliază în comunicat desfăşurarea evenimentelor, subliniind că, din primele verificări, nu se poate stabili modalitatea în care geamurile ar fi fost fisurate, fiind însă exclusă posibilitatea folosirii unei arme de foc.

„În cursul zilei de azi, 19 februarie a.c., în jurul orei 16:05, Poliţia Capitalei a fost sesizată prin Dispeceratul 112, cu privire la faptul că o persoană necunoscută ar fi spart două geamuri ale unui troleibuz care se deplasa pe str. Reşiţa, sectorul 4. În mai puţin de trei minute, poliţiştii Secţiei 16 au ajuns la faţa locului şi au delimitat zona, pentru efectuarea cercetărilor, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, se arată în comunicat.

Astfel, poliţiştii au luat legătura cu şoferul troleibuzului, care a relatat că, în timp ce se deplasa pe strada Reşiţa, a observat agitaţie în mijlocul de trasport în comun şi, concomitent, a observat că geamul din dreapta-faţă este fisurat.

Şoferul a precizat că nu a auzit zgomotul specific unei arme de foc, potrivit sursei citate.

El a oprit şi a permis calătorilor să coboare, ocazie cu care, în aglomerarea creată, a fost spart şi geamul de la una dintre uşi. De asemenea, s-a constatat că şi geamul din stânga-faţă prezintă urme de fisurare.

„Precizăm că la sosirea poliţiştilor nu a fost găsită nicio persoană care să necesite îngrijiri medicale. Conducătorul troleibuzului a declarat că a observat un bărbat, de aproximativ 40 de ani, care prezenta o excoriaţie minoră la una dintre mâini şi care a refuzat însă, să rămână la locul incidentului până la sosirea poliţiştilor şi a ambulanţei”, se mai precizează în comunicat.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Secţia 16 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

UPDATE, ora 18:15

Oficiali din Poliţia Capitalei au precizat, pentru MEDIAFAX, că asupra troleibuzului liniei 77 căruia i-a fost spart un geam nu s-a tras cu o armă de foc, iar în urma incidentului sesizat la 112 nu a fost rănită nicio persoană.

Concluziile în acest caz aparţin poliţiştilor care au făcut cercetări la faţa locului.

Sursele citate au confirmat, pe de altă parte, că unul dintre geamurile vehiculului a fost spart, scrie mediafax.ro.

Comunicatul remis B365.ro de Poliția Capitalei:

Pentru corecta informare a opiniei publice, din primele verificări, efectuate de către poliţiştii aflaţi la faţa locului, rezultă faptul că nu există indicii cu privire la folosirea unei arme.

De asemenea, precizăm că Poliţia Capitalei nu a fost sesizată şi nici nu a fost depusă vreo plângere cu privire la rănirea persoanelor aflate în mijlocul de transport în comun.

Poliţia Capitalei continuă cercetările.

 

Călătorul este rănit uşor la braţ, din primele informaţii.

Purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Constantin Tobescu, a precizat că incidentul s-a produs în Sectorul 4, în zona străzii Izvorul Rece, pe sensul de mers către Piaţa Reşiţa -relatează MEDIAFAX.

„Din primele informaţii pe care le avem de la şofer, se pare că într-unul din geamurile laterale ale troleibuzului s-a tras cu un pistol cu bile, dintr-un imobil din zonă, aflat pe traseul liniei 77. Unul dintre călători a fost rănit uşor la braţ, după ce proiectilul a spart geamul în dreptul căruia se afla acesta”, a mai spus Tobescu.

Din primele informaţii s-au tras două focuri de armă.

Oficiali din Poliţia Capitalei au precizat, tot pentru MEDIAFAX, că un bărbat a sunat la 112 în jurul orei 16.00 şi a anunţat că geamul unui troleibuz a fost spart.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti a declarat, pentru B365.ro, că a fost solicitată o ambulanţă SMURD, prin intermediul liniei unice de urgenţă 112, ambulanţa SMURD a ajuns la faţa locului, dar echipajul medical nu a intervenit pentru că nu a fost găsit niciun rănit la adresa indicată. Vasile a precizat că este posibil ca persoana rănită să se fi deplasat către o unitate medicală cu mijloace proprii sau cu o altă ambulanţă.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă mai multe echipe de poliţişti se la Secţia 16 Poliţie, care au izolat zona şi au demarat verificări pentru a stabili în ce condiţii a fost spart geamul troleibuzului.

Reprezentanţi din Poliţia Capitalei au declarat, pentru B365.ro, că momentan nu s-a putut stabili dacă s-au tras focuri de armă.

Iată și comunicatul Poliției, referitor la acest caz:

„Astăzi, în jurul orei 16.00, Poliţia Capitalei a fost sesizată prin Dispeceratul 112 cu privire la faptul că, în Sectorul 4 al Capitalei, geamul unui mijloc de transport în comun ar fi fost spart.

Poliţiştii Capitalei – Secţia 16 Poliţie s-au deplasat, de urgenţă, la faţa locului.

Poliţiştii bucureşteni au perimetrat zona şi fac cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul.”


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button