FNT 2010 – Dibuk

de:
31 oct. 2010
1 afișări
FNT 2010 - Dibuk

Krzysztof Warlikowski pentru prima dată în România!Renumitul regizor polonez Krzysztof Warlikowski a confirmat că va veni la Bucureşti, cu spectacolul Dibuk după textul clasic al lui Solomon An-ski şi nuvela contemporană a Hannei Krall. După premiera de la Avignon din 2003, spectacolul s-a jucat la International Theatre Festival DIALOG în Wroclaw, Polonia, la Hebbel Theatre din Berlin, Bouffes du Nord, Paris, iar în 2004 a fost invitat la BAM Next Wave Festival din New York. În vara lui 2008, spectacolul a ajuns şi la Festivalul de la Edinburgh, iar în septembrie acelaşi an a fost prezentat în cadrul Festivalului din Israel, printre evenimentele care au marcat Anul Polonez în Israel 2008-2009.
Cu ocazia primei veniri în România a lui Krzysztof Warlikowski, Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” va lansa versiunea în limba română a volumului Théâtre Ecorché, cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti şi al Festivalului Naţional de Teatru.
Întreg evenimentul a fost realizat cu generosul sprijin şi asistenţa permanentă a echipei Institutului Cultural Polonez la Bucureşti, echipă căreia îi mulţumim public pe această cale.

TR Warszawa (Polonia)
DIBUK după Szymon Anski şi Hanna Krall; traducerea Awiszaj Hadari
Cu: Stanisława Celińska / Ewa Dałkowska, Magdalena Cielecka, Renate Jett, Maria Maj, Andrzej Chyra, Marek Kalita, Redbad Klijnstra, Zygmunt Malanowicz, Jacek Poniedziałek, Jerzy Senator, Maciej Tomaszewski, Tomasz Tyndyk
Adaptarea şi regia: Krzysztof Warlikowski; Scenografia: Małgorzata Szczęśniak; Muzica: Paweł Mykietyn; Light design: Felice Ross.
Durata spectacolului: 2h20”””” (fără pauză)

Pret/bilet:
Categoria 1: 25 RON
Categoria 2 : 16 RON
Categoria 3 : 6 RON

Sala Mare

Cookies