FMI sprijină măsurile neconvenționale de politică monetară, dar impune o serie de condiţii

de:
13 mart. 2016
2 Afișari
FMI sprijină măsurile neconvenționale de politică monetară, dar impune o serie de condiţii

Declarația sa vine după ce o zi după ce șeful Băncii Centrale a Indiei, Raghuram Rajan, a cerut băncilor centrale din întreaga lume să adopte un sistem pentru evaluarea impactului mai amplu al acțiunilor lor, inclusiv al măsurilor neconvenționale de politică monetară aflate în vigoare în acest moment.

Politicile monetare neconvenționale ar trebui continuate în acele state în care inflația este foarte scăzută și unde politica monetară este însoțită de alte măsuri adoptate de autorități în domeniul reformelor structurale și fiscale„, le-a declarat jurnaliștilor Christine Lagarde, la sfârșitul unei conferințe desfășurate în India, la New Delhi.

Banca Centrală Europeană a decis să reducă dobânzile și să majoreze achizițiile de active pentru a opri răspândirea inflației extrem de scăzute la ansamblul economiei, a declarat joi președintele BCE, Mario Draghi.

Este crucial să evităm efectele secundare„, a declarat Mario Draghi, la conferința de presă de după reuniunea de politică monetară la care BCE a redus, pentru prima dată în istoria sa, dobânda de bază la nivelul zero și a majorat, peste așteptări, achizițiile lunare de obligațiuni de la 60 până la 80 de miliarde de euro.

Măsurile neconvenționale de politică monetară ale BCE, care a adoptat al doilea pachet de stimulente în ultimele trei luni, au pus sub presiune moneda euro, ceea ce a ajutat acțiunile europene, în condițiile în care un euro mai slab face exporturile companiilor europene mai ieftine peste hotare.

Cookies