FMI revine marţi la București

de:
27 ian. 2015
0 Afișari
FMI revine marţi la București

Duminică, FMI a trimis o scrisoare autorităților române în care atrage atenția asupra pericolelor care s-ar ascunde în spatele legii falimentului personal, scrie realitatea.net.

Misiunea FMI și a Comisiei Europene, care va sta la București până în 10 februarie, începe cu discuții la Banca Națională a României. Discuțiile cu oficialii BNR vor viza tocmai criza francului elveţian şi Legea insolvenţei persoanelor fizice.

Experţii internaţionali vor mai discuta cu autorităţile române evoluţiile economice recente şi priorităţile pentru reformele economice. Oficialii instituţiilor internaţionale se vor întâlni cu reprezentanţi ai sectorului privat, sindicate, organizaţii de business, reprezentanţi ai partidelor politice şi ai societăţii civile.

Cea de-a treia evaluare a acordului preventiv a fost „blocată” la jumătatea anului trecut, scrie Ziarul Financiar.

Hotărârea guvernului de a reduce CAS cu cinci puncte procentuale la angajatori (de la 20,8% la 15,8% din salariul brut al angajatului) fără existenţa unui plan sustenabil de compensare a golului creat la buget în urma aplicării acestei măsuri a pus FMI în situaţia să plece în iunie 2014 fără semnarea unei noi scrisori de intenţie cu Guvernul şi fără organizarea obişnuitei conferinţe de presă în care anunţa concluziile vizitei de evaluare.

Cookies