ARHIVA B365

FMI cere adaptarea programului de funcţionare al Metrorex la cerinţele pieţei şi trenuri noi

Noile condiţii impuse pentru Metrorex au fost incluse în scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu FMI în urma misiunii din ianuarie-februarie, scrie Mediafax.

Metrorex se află pe lista companiilor de stat monitorizate de FMI şi ale căror pierderi trebuie incluse în deficitul bugetar.

Un studiu elaborat la sfârşitul anului trecut de Banca Mondială indica faptul că un sfert dintre cele 154 companii de stat monitorizate au acumulat pierderi care ajung şi la sute de mii lei/angajat, în această categorie fiind inclusă şi Metrorex, cu pierderi de 14.000 lei/angajat.

Pentru acest an, Metrorex speră la un nivel egal de venituri şi cheltuieli, după ce anul trecut o bugetat o pierdere de peste 50 milioane lei. Datoriile companiei însumau la finele anul trecut 156,7 milioane lei.


Metrorex urmează să aplice „cu mai mare stricteţe” programul prin care adaptează graficul de succedare a trenurilor la numărul de călători, pentru a reduce costurile, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al companiei, Gheorghe Udrişte.

„Noi aplicăm acest program şi în prezent, dar îl vom aplica cu o mai mare stricteţe. Vor scădea toate costurile – cele de manoperă, cu salariile şi energia”, a afirmat Udrişte.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button