Fluturașii-somație pe parbrizele mașinilor din București. Primăria Capitalei: Din 15 august, plătiți locul de parcare! În caz contrar, roți blocate și amenzi!

29 iul. 2022
6383 afișări
Fluturașii-somație pe parbrizele mașinilor din București. Primăria Capitalei: Din 15 august, plătiți locul de parcare! În caz contrar, roți blocate și amenzi!
Fluturașii-somație pe parbrizele mașinilor din București | Sursa foto: G4Media

Ați găsit și voi fluturașii prinși pe parbirz cu ștergătorul? Fluturași-somație prin care Primăria Capitalei avertizează pe toată lumea cu mașini că, din 15 august, nu mai e de șagă. De pe 15 august, cei care nu își vor plăti locul de parcare vor fi  amendați cu  200 lei şi se vor pomeni și cu roțile și/sau parbrizele blocate.

Campania Primăriei a început de câteva zile și, mai ales în centrul orașului – acolo unde, oricum, sunt cele mai mari tarife de parcare – aproape că nu e șofer de mașină parcată pe străzile administrate de municipalitate care să nu găsească-n parbriz un astfel de fluturaș.

Cât costă parcarea în București, pe locurile Primăriei

Tarifele de parcare din București sunt, în funcție de zonă, de la 2 la 10 lei pe oră. Astfel:

  • Zona 0 – 10 lei/ora
  • Zona 1 – 5 lei/ora
  • Zona 2 – 2 lei/ora

Plata poate fi făcută cash, prin SMS, cu cardul sau cu ajutorul câtorva aplicaţii şi permite utilizarea unui loc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia, scrie G4Media.

Prețurile abonamentelor de parcare

Există și abonamente lunare pentru parcarea în București, iar prețurile lor sunt, la fel, în funcție de zonă.

  • Abonamentele pentru persoanele fizice costă între 1.050 lei şi 210 lei/lună;
  • Abonamentele pentru persoanele juridice au prețuri între 1.400 lei şi 280 lei/lună.

Și aceste tarife sunt tot în funcție de zonă.

Ce e important de știut este că, dacă ai abonament pentru zona 0, poți parca și pe locurile din zonele 1 și 2, iar dacă ai abonament în zona 1, poți utiliza şi locurile de parcare din zona 2. 

Nicușor Dan promite de 10 ori mai multe locuri de parcare.  Dar mai de la anul

Această campanie de somare a bucureștenilor cu mașini vine într-un context simplu: în București, numărul lorcurilor de parcare este același: vreo 10.000. Iar primarul general Nicușor Dan a admis că, anul acesta, Primăria generală nu va mai face niciun alt loc de parcare. Dar spune că, la anul și-n anul următor acestuia, vor fi vreo 90.000 în plus:

„Până la 15 august mai sunt două săptămâni şi o să fie aceleaşi 10.000 de locuri pe care le avem acum. În doi ani, în ipoteza în care nu se modifică această normă din legea drumurilor, în doi ani, o să avem 100.000 în loc de 10.000.

Problema locurilor de parcare și a traficului din București nu este deloc simplă și mai e și foarte veche. La fel de vechi sunt promisiunile de implementare a unor proiecte de mobilitate urbană.

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies