Florina Cercel, Adela Mărculescu şi Rodica Popescu Bitanescu, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor

de:
05 mart. 2016
2 Afișari
Florina Cercel, Adela Mărculescu şi Rodica Popescu Bitanescu, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor

Primarul General, Razvan Sava, a acordat sâmbătă, in Piata Timpului din Capitala, Placheta Orasului Bucuresti celor trei actrite: Florina Cercel, Adela Marculescu si Rodica Popescu Bitanescu, in semn de recunoastere si pretuire pentru intreaga activitate. Tot sâmbătă, cele trei actrite au primit si cate o stea pe Aleea Celebritatilor, informează Primăria Generală.

La eveniment au fost prezenti actori, prieteni, colegi si studenti ai celor trei actrite si iubitori ai teatrului si filmului romanesc.

Sunt extrem de onorat sa ma aflu in postura de a omagia trei dintre stelele teatrului si cinematografiei romanesti. Emotia evenimentului este cu atat mai mare cu cat talentul si meritele artistice ale doamnelor pe care le elogiem sunt mai importante. Astazi, nu suntem doar in prezenta a trei dintre doamnele teatrului, ci suntem in prezenta a sute de personaje, a mii de trairi care ne-au uimit si ne-au facut fericiti. Putem sa rasplatim vreodata cu adevarat acest lucru? Probabil ca nu. Dar putem sa respectam, sa pretuim si sa aducem recunostinta cat mai bine cu putinta. Sa ne inclinam in fata valorilor si sa le multumim ca exista”, a declarat Primarul General.

Florina Cercel: „Imi aduc aminte ca acolo jos, langa Podul Izvor era Institutul de Teatru cu acei minunati si imensi profesori pe care i-am avut generatii de-a randul si de la care am invatat tot ceea ce simt si astazi. Tot ceea ce am in constiinta mea artistica se datoreaza acelor mari profesori. Intotdeauna am daruit prin puterea mea de creatie dragoste, respect si multa, multa recunostinta publicului care a umplut salile de teatru sau salile de cinematograf. Astazi eu simt ca prin acest spatiu magic, la care s-a gandit directorul Teatrului Metropolis, George Ivascu, si la care Primaria Capitalei isi da obolul, primesc inapoi iubirea si recunostinta spectatorilor romani. Va multumesc din suflet”.

Adela Marculescu: „M-a emotionat si ma emotioneaza intotdeauna intalnirea cu publicul. Cred ca intr-un asemenea moment un gand ar trebui sa-l ducem si catre cei care nu mai sunt astazi printre noi si care de fapt au format scoala de teatru. Ma gandesc la ei si am o mare recunostinta pentru tot ce au facut pentru noi. Cu multi ani in urma, am jucat la Los Angeles o piesa foarte frumoasa. Am ajuns si acolo pe Aleea Celebritatilor. Nici nu-mi trecea prin cap vreodata ca eu voi ajunge acum sa capat o stea. Va multumesc!”

Rodica Popescu Bitanescu: „Am jucat foarte multe roluri in viata mea dar rolul acesta de astazi nu l-am jucat niciodata. Sunt in premiera. Si niciodata nu am primit un martisor atat de frumos. Sunt implinita pentru ca mi se recunoaste munca de atatia ani de zile. Multumesc domnului Primar si organizatorilor, Consililui General al Municipiului Bucuresti si din suflet lui George Ivascu. Multumesc publicului, pentru ca dumneavoastra m-ati validat ca actrita si ca dramaturg”.

Florina Cercel s-a nascut pe 28 ianuarie 1943 la Piatra Neamt si a absolvit in 1964 Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiele” Bucuresti. Actrita are o bogata activitate in teatru, film, teatru TV si radio. A jucat peste 100 de roluri in peste 50 de ani de cariera, cele mai multe fiind pe scena Teatrului National din Bucuresti. A fost decorata cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler.

Actrita Adela Marculescu s-a nascut pe 21 decembrie 1938 si a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” Bucuresti. In anul 1964 incepe sa joace pe scena Teatrului National Bucuresti, teatru la care este invitata sa joace si in prezent. In film a debutat in 1965 in „Serbarile galante” in regia lui Ren? Clair. Au urmat alte 25 filme. Este cetatean de onoare al oraselor Bucuresti si Aiud. In 2004 a fost decorata cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Ofiter,
Categoria D – „Arta Spectacolului”, „in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului”.

Rodica Popescu- Bitanescu s-a nascut in 5 august 1938, la Rasuceni si a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiele” Bucuresti. Este prezenta pe scena Teatrului National Bucuresti inca din 1966 jucand sub indrumarea regizorilor Horea Popescu, Ion Fintesteanu, David Esrig, Ion Cojar, Andrei Serban. Incepand din 2000 isi regizeaza propriile comedii: „Cinci femei de tranzitie”, „Inca-i bine”, „Viata de cimitir”. Rodica Popescu-Bitanescu a debutat in film in anul 1975 in „Comedia fantastica”, in regia lui Ion Popescu-Gopo. Are o bogata activitate in teatru radiofonic, televiziune si cinematografie. In 2002 a fost decorata cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler „pentru crearea si transmiterea cu talent si daruire a unor opere literare semnificative pentru civilizatia romaneasca si universala”.

Cookies