Florin Secureanu, fost manager al Spitalului „Malaxa” din București, condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu

14 apr. 2022
654 afișări
Florin Secureanu, fost manager al Spitalului „Malaxa” din București, condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu
Florin Secureanu, fost manager al Spitalului „Malaxa” din București, condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Sursa foto: Agerpres/ Arhiva

Florin Secureanu, fost manager al Spitalului „Nicolae Malaxa” din Capitală a fost condamnat, joi, în primă instanță de Tribunalul București la 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

Florin Secureanu a fost condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare pentru abuz în serviciu

Fostul manager al Spitalului „Malaxa” a fost condamnat într-un dosar în care este acuzat de realizarea unor plăți ilegale către o firmă care a vândut spitalului din București produse fictive sau la suprapreț.

Florin Secureanu a primit două pedepse de 3 ani de închisoare și două de 2 ani și 9 luni de închisoare, iar acestea au fost contopite și a fost adăugat și un spor. Astfel, a rezultat condamnarea de 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare, în primă instanță.

Tot în cadrul acestui dosar, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare și Ionuţ Valentin Tănase, reprezentantul firmei care făcea afaceri cu spitalul condus la acea vreme de Secureanu.

Procurorii DNA îl acuză pe Secureanu de încălcarea atribuţiilor de serviciu prevăzute de legislaţia primară.

Obligat să plătească daune Spitalului „Malaxa”

De asemenea, Florin Secureanu este obligat de judecători, pe latură civilă, să achite către Spitalul „Nicolae Malaxa” daune în valoare de 482.815 lei. Fostul manager al spitalului, împreună cu Ionuţ Valentin Tănase trebuie să achite daune de peste 270.000 de lei.

Pentru recuperarea banilor, instanța a menținut sechestrul pe bunurile lui Florin Secureanu:

  • 5 terenuri în judeţul Mureş,
  • un apartament în Târgovişte,
  • o casă în Dâmboviţa,
  • un apartament în oraşul Târgu Ocna,
  • un apartament în București,
  • o casă în Bucureşti.

Tribunalul București a judecat dosarul în primă instanță. Decizia nu este definitivă și poate să fie atacată în apel.

În mai – anul 2017, fostul manager al spitalului a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru săvârșirea unor infracțiuni de delapidare – 5 fapte, iar una dintre acestea a avut consecințe deosebit de grave, dar și pentru luare de mită.

Cookies