Florin Salam îşi poate pierde copiii din cauza drogurilor

de:
16 oct. 2013
1 Afișari
Florin Salam îşi poate pierde copiii din cauza drogurilor

Protecția Copilului Sectorul 4 s-a autosesizat în urma reportajelor apărute în mass-media, conform cărora acesta a consumat droguri. Florin Salam are un fiu de 9 ani și o fiică de 13.

Fiica lui Florin Salam spune că l-a convins pe tatăl său să nu mai consume droguri:

„Tata se afla intr-o perioada foarte proasta. Era foarte, foarte suparat si nu stia ce sa mai faca pentru ca, dupa moartea mamei nu i-a mai pasat de nimic si pierduse multi bani. Spunea ca viata lui nu are valoare fara ea si voia sa se autodistruga. Intr-o zi insa a realizat si atunci am stat de vorba cu el si l-am ascultat. I-am spus ca trebuie sa se potoleasca, ca trebuie sa mearga mai departe, pentru noi, pentru el. Se uita la mine si avea lacrimi in ochi. Si eu la fel, desi, nu stiu cum sa spun, dar eu nu arat daca sunt suparata sau imi vine sa plang. Adica, ma abtin, ma controlez. 

Atunci insa a fost prea mult. El nu a mai zis nimic, m-a luat in brate si mi-a spus ca ma iubeste mult pe mine si pe Dani, fratele meu si de a doua zi am inceput sa simtim schimbarea. Chestia asta s-a intamplat de mult, iar acum nu mai face asa ceva, suntem bine si pentru asta trebuie sa ii multumim lui Dumnezeu si mamei pe care o simtim cum ne protejeaza. Eu o sa ii fiu mereu alaturi tatei si o sa-l invat de bine”, a declarat Betty pen tru wowbiz, fiica lui Florin Salam.

Drama lui Florin Stoian (34 de ani), Salam, pe numele de scenă, a început acum patru ani, odată cu moartea soţiei sale, Ştefania, care a decedat la vârsta de 27 de ani. De atunci, manelistul suferă enorm. Ca să-şi aline durerea, a ajuns să apeleze la droguri. „După ce mi-a murit soţia, m-am drogat vreo 2 ani”, a afirmat el recent. În urma declaraţiilor apărute în mass-media şi având în vedere că Florin Salam e tatăl a doi copii minori, autorităţile s-au autosesizat. Potrivit directoarei Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 4, Anda Ţîrlea, inspectorii instituţiei urmează să meargă la domiciliul manelistului din cartierul bucureştean Berceni, ca să verifice situaţia copiilor, scrie Libertatea.

Băiatul şi fata ar putea ajunge în grija bunicilor

Mai mult, modificările recente aduse Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copiilor fac referire clară la faptul că dacă un părinte e dependent de droguri, atunci se poate desemna un alt reprezentant legal pentru copii. Aşa că, în aceste condiţii, manelistul se poate trezi decăzut din drepturile părinteşti. Conform procedurilor, micuţii lui Salam, Daniel (9 ani) şi Beatrice (13 ani), ar putea ajunge să fie crescuţi de bunici sau de rude apropiate şi doar dacă autorităţile competente stabilesc că şi rudele au diverse probleme care i-ar afecta pe copii, atunci cei doi ar putea fi daţi în grija asistenţilor maternali. Pentru a se ajunge aici însă, trebuie să existe o acuzaţie oficială, despre care nu se poate vorbi acum.

Cookies