FLORIN SALAM,implicat într-un SCANDAL cu mafia.Manelistul,paravan în spălarea de bani a interlopilor

de:
29 oct. 2014
1 Afișari
FLORIN SALAM,implicat într-un SCANDAL cu mafia.Manelistul,paravan în spălarea de bani a interlopilor

Detalii explozive din ancheta derulată de autorităţile italiene împotriva singurei grupări ma­fiote din Italia formate exclusiv din cetăţeni români. Pusă pe pi­cioare de fostul boxer ieşean Vio­rel Oarză, gruparea „Brigada” a fost decapitată în urmă cu două zile, atunci când cei mai importanţi membri ai acesteia au fost condamnaţi de Tribunalul Torino la pedepse cuprinse între 5 şi 15 ani de puşcărie, notează Româniatv.net.

Presa străină scrie că într-un ordin de arestare emis de autorităţile italiene în iunie 2013, se arată că Oarză a început să-şi ridice clanul mai întâi prin contrabanda de ţigări, „crescând ulterior în importanţă datorită colaborării cu familia Corduneanu, un clan activ din nordul României”.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, Oarză s-a luptat mulţi ani cu mafia albaneză din oraş, în 2009, încercând să-l împuşte pe liderul acesteia. A fost prins şi condamnat în 2011. Din puşcărie, a continuat să dea ordine şi să conducă „Brigada”. El ar fi reuşit să primească un telefon mobil de la o călugăriţă în spatele gratiilor şi, de multe ori, îi dădea ordine şi iubitei sale, Alina Ursache, poreclită „re­gina clonării cardurilor”.

Ro­mâ­nul a scăpat şi a extins aface­rile clanului, mai ales prin interme­diul a două cluburi din Torino, Zimbru şi Office, prin intermediul cărora se vindea cocaină adusă din Calabria. Tot acolo se ascundeau arme şi se cereau taxe de protec­ţie. Acestea erau colectate printr-o metodă incredibilă, notează La Repubblica. Astfel, în cele două cluburi deţinute de grupare erau invitaţi frecvent manelişti cu­nos­cuţi în România, fiind menţionat în presa italiană numele lui Florin Salam. Cei care trebuiau să achite taxa de protecţie mascau acest lu­cru prin acordarea unor sume uriaşe de bani în timpul dedica­ţiilor de la concerte. Ulterior, banii ajungeau la liderii clanului.

Cookies