ARHIVA B365

Florin Popescu s-a suspendat din PMP și s-a retras de pe lista pentru europarlamentare

Florin Popescu a precizat că se pune la dispoziţia Justiţiei şi că nu este necesară cererea de arestare preventivă

„Având în vedere suspiciunile legate de persoana mea, am decis să îmi suspend activitatea în cadrul PMP până la clarificarea situaţiei apărute. Totodată, pentru a nu prejudicia imaginea partidului în campania electorală, am decis să mă retrag şi de pe lista de candidaţi ai PMP la alegerile europarlamentare. Aşa cum am procedat şi în alte situaţii similare, mă pun şi de această dată, fără niciun fel de rezerve, la dispoziţia Justiţiei şi am încredere că Justiţia va analiza obiectiv şi imparţial faptele de care sunt acuzat. Fiind vorba despre fapte care s-au petrecut în urmă cu doi ani, consider că nu este necesară, în ceea ce mă priveşte, cererea de arestare preventivă”, se arată într-un comunicat semnat de Florin Popescu.

De asemenea, PMP anunţă, într-un alt comunicat, că Popescu a luat decizia să îşi suspende activitatea în PMP până la clarificarea situaţiei în justiţie.

„PMP nu comentează cauze aflate în derulare şi îşi reafirmă încrederea în acţiunea independentă şi imparţială a justiţiei, precum şi în principiul democratic al prezumţiei de nevinovăţie”, precizează PMP.

Procurorul general Tiberiu Niţu i-a transmis, miercuri, ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a solicita încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu – acuzat că ar fi cerut mită în campania electorală din 2012.

Demersul vine după ce DNA a cerut aviz pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, în dosarul în care acesta este acuzat că a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetăţenilor în campania electorală din iunie 2012.

Deputatul Florin Popescu a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA, că procurorii îl acuză de fapte de corupţie, respectiv că ar fi cerut de la o firmă din Dâmboviţa, în campania electorală din 2012, saci cu produse agricole, el precizând că, „oricum, acestea nu sunt droguri”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button