Florin Piersic se află la Spitalul Foișor din București, secția ATI. „Se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis”, anunță managerul de aici | UPDATE

09 mai 2024
1884 afișări
Florin Piersic se află la Spitalul Foișor din București, secția ATI. „Se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis”, anunță managerul de aici | UPDATE
Florin Piersic se află la Spitalul Foișor din București, secția ATI. „Se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis”, anunță managerul de aici | UPDATE. Foto: Agerpres

După ce în această dimineață Florin Piersic a fost transferat la o clinică privată din București, marele actor a ajuns la Spitalul Foișor, iar managerul unității a transmis că starea acestuia este gravă.

UPDATE: Medicii l-au operat de urgență pe Florin Piersic și i-au scos proteza de la genunchi:

În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectioniști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic.

În prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă, potrivit unui comunicat de presă transmis, joi seară, și semnat de managerul interimar al Spitalului Foișor, as. univ. dr. Șerban Dragosloveanu, potrivit News.ro.

UPDATE, ora 15:20: Conform unor surse medicale ale HotNews.ro, actorul se află la Secția ATI a spitalului (Terapie Intensivă), având momente în care nu este conștient.

Florin Piersic, transferat la Spitalul Foișor

În dimineața zilei de 9 mai 2024, marele actor a fost dus de la Institutul Matei Balș la o clinică privată din București unde a fost realizată o analiză complexă (PET CT). Ulterior, Piersic a fost dus la Spitalul Foișor, conform A3 CNN.

După internarea acestuia, managerul unității medicale a făcut declarații despre starea de sănătate a actorului. Conform comunicatului de presă, acesta se află într-o stare gravă la acest moment.

Iată declarația dată de către as. univ. dr. Șerban Dragosloveanu, managerul interimar al Spitalului Foișor:

În cursul zilei de astăzi, 09.05.2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi.

Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă. Vom reveni cu detalii atunci când vom avea mai multe informații

Medicii urmează să efectueze mai multe investigații de laborator și imagistice, astfel încât să poată stabili cu exactitate conduita terapeutică. Aceștia doresc să îi scoată proteza de la genunchi, proteză ce a devenit sursă de infecție.

Inițial, actorul în vârstă de 88 de ani a fost adus la București pentru a fi internat la Institutul Matei Balș. La momentul respectiv, medicii anunțau că starea sa de sănătate era una stabilă.

Institutul Matei Balș din Capitală a fost cel de-al treilea spital unde a fost dus Florin Piersic în ultimele zile. Inițial, acesta a suferit o intervenție la genunchi la Spitalul Militar din Cluj Napoca. Acesta a ajuns la unitate medicală după ce i s-a făcut rău la sfârșitul unui spectacol.

Ulterior, acesta a ajuns la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, după ce duminică a suferit o intervenție de extragere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl avea.

Actorul are septicemie, care este o infecție generalizată în organism și îi poate pune viața în pericol, declara miercuri, pentru HotNews, managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca, Florin Crișan.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies