Florin Piersic a fost adus la București, de la Cluj, cu o aeronavă SMURD. Este în stare stabilă, spun medici de la Institutul Matei Balș 

08 mai 2024
445 afișări
Florin Piersic a fost adus la București, de la Cluj, cu o aeronavă SMURD. Este în stare stabilă, spun medici de la Institutul Matei Balș 
Florin Piersic a fost adus la București, de la Cluj, cu un elicopter SMURD. Este în stare stabilă, spun surse medicale de la Institutul Matei Balș | Sursa foto: Agerpres

Actorul Florin Piersic este acum internat la Institutul „Matei Balş” din București, unde a fost transferat, la cererea familiei sale, cu o aeronavă SMURD, de la Institutul Inimii din Cluj.

Potrivit informațiilor inițiale, ar fi fost transportat cu un elicopter al Serviciului Mobil de Urgențe. Digi24 scrie că, de fapt, ar fi fost vorba despre un avion SMURD,  care participa, în Ungaria, la un exerciţiu NATO și de unde ar fi fost retras ca să-l aducă la București pe Florin Piersic.

Florin Piersic „e în stare stabilă” acum

Actorul, care are 88 de ani, a fost adus aseară la București, la Institutul Matei Balș, iar surse medicale spun, pentru Agerpres, că starea sănătății sale este, acum, una stabilă.

Până acum, Florin Piersic fost internat la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, unde duminică a suferit o intervenţie chirurgicală de extragere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl avea.

Aceasta a fost o a doua operație căreia i-a fost supus, în ultimele zile, iar managerul Institutului Inimii, Florin Crișan a spus că a fost o intervenție fără probleme:

Pot să vă spun că în cursul zilei de duminică a suferit o intervenţie de extragere de sonde şi îndepărtarea de stimulator. E într-o stare bună, sub tratament medicamentos în continuare, intervenţia a decurs fără probleme.

Institutul Matei Balș din București este al treilea spital în care actorul Florin Piersic este internat în ultimele zile. Săptămâna trecută, el suferit o primă operație – o intervenție la genunchi – tot la Cluj Napoca, dar la Spitalul Militar din acest oraș. A fost dus de urgență la spital după ce i s-a făcut rău la sfârșitul unui spectacol, iar medicii au descoperit că avea o infecție la un genunchi, infecție care este posibil să se fi extins.

O carieră remarcabilă

Florin Piersic este unul dintre cei mai populari și mai îndrăgiți actori români.

S-a născut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj, unde a absolvit Liceul de băieţi nr. 3; a venit apoi la București, unde a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, promoţia 1957.  

Agerpres amintește că spectacolul său de absolvire a fost „Peer Gynt” de Henrik Ibsen, iar doi ani mai târziu a debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, obţinând rolul principal în „Discipolul diavolului” de George Bernard Shaw. Au urmat roluri în piesele „Tragedia optimistă” de Vsevolod Vişnevski, „Oameni şi şoareci” de John Steinbeck sau „Orfeu în Infern” de Tennessee Williams, care i-au scos în evidenţă talentul şi naturaleţea, amintește, pe site, Teatrului Naţional Bucureşti

În încelungata și remarcabila sa carieră, a intepretat zeci de roluri în spectacole de teatru și în filme.

 A jucat în peste 55 de filme, iar debutul în cinematografie a fost în anul 1957, cu rolul lui Tănase din  „Ciulinii Bărăganului” .

Dar haiducii pe care i-a intepretat –  Anghel Şaptecai sau Grigore Pintea și mai ales Mărgelatu, personajul cu mantie lungă, pălărie și pistol  din seria filmelor de aventuri din anii ’80 i-au adus cea mai mare popularitate.

Cookies