ȘTIRI

Florin Cîțu: Vrem să revenim la normalitate de la 1 iunie

BREAKING I Când revenim la normalitate? Premierul anunță data

Într-un moment medical greu, cu un vârf al celui de-al treilea val al pandemiei și cu noi restricții după deja mai mult de un an de restricții , premierul vine cu un prim mesaj clar de speranță: revenirea la normalitate de la 1 iunie. Este pentru prima dată când autoritățile fac o astfel de promisiune, într-un context în care oboseala se resimte deja în societate.

Într-o conferință de presă de azi, 5 aprilie, premierul Florin Cîțu le cere oamenilor „să aibă încredere că vom trece peste această perioadă” și că „vaccinarea e singura soluție”. Șeful Guvernului mai vorbește nu numai depsre revenirea la normalitate, ci despre momentul în care acest lucru se va putea întâmpla: 1 iunie.

Declarațiile premierului Florin Cîțu:

  • Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate în România. Acest comitet interministerial este primul pas, iar din comitet vor face parte reprezentanți ai tuturor ministerelor. Mă gândesc să includem ca invitați asociații, patronate.
  • Este nevoie de o implicare a bisericii în campania de vaccinare; așa cum arată astăzi lucrurile vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de persoane la sfârșitul lunii iulie.
  • Putem vorbi clar de o redeschidere a economiei. Măsurile pe care le-am luat funcșionează și dau rezultate.  Trebuie să mergem să ne vaccinăm, iar așa cum arată lucrurile acum, acestea merg în direcția corectă. Singura soluție ca să revenim la normalitate este vaccinarea.
  • În ceea ce privește situația epidemiologică, la acest capitol, lucrurile s-au stabilizat.

Premierul a mai declarat că, până la finalul lunii iulie, poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate.Florin Cîțu a mai spus că așa-numitul „pașaport COVID”-  certificatul verde, nu se va aplica în România pentru deschiderea economiei și a turismului.

Șrire în curs de actualizare


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button