Florin Cîțu vrea vaccinarea sau testarea personalului din învățământ, sănătate sau ordine publică. „Vom discuta și în coaliție”

28 aug. 2021
174 Afișari
Florin Cîțu vrea vaccinarea sau testarea personalului din învățământ, sănătate sau ordine publică. „Vom discuta și în coaliție”
Florin Cîțu vrea vaccinarea sau testarea personalului din învățământ, sănătate sau ordine publică. „Vom discuta și în coaliție”. Sursă foto: Facebook/ Florin Cîțu

Florin Cîțu a declarat că tot personalul din învățământ, sănătate sau ordine publică ar trebui să se vaccineze sau să se testeze împotriva COVID-19.

Florin Cîțu vrea vaccinarea sau testarea personalului din învățământ, sănătate sau ordine publică. „Vom discuta și în coaliție”.

Florin Cîțu vrea vaccinarea sau testarea personalului din învățământ, sănătate sau ordine publică

În condițiile în care România nu are cum să evite valul patru de COVID-19, toți angajații din sistemul public, care intră în contact cu cetățenii, ar trebui să se imunizeze sau să se testeze, spune Florin Cîțu.

Recomandăm și: Florin Cîțu anunță o nouă inițiativă pentru a încuraja vaccinarea românilor. Fiecare român vaccinat va primi un voucher de 100 de lei, și, de asemenea, va începe și „Loteria Vaccinării”

Premierul a mai declarat că va propune această soluție și în coaliția de guvernare.

Florin Cîțu și-a spus opinia personală în ceea ce privește vaccinarea sau testarea celor care lucrează în sistemul bugetar. Astfel, premierul este de părere că nu ar trebui să se imunizeze sau testeze doar angajații din sistemul medical, ci și personalul din învăţământ, personalul din Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale, dar și angajații din sistemul public care lucrează în sistemul bugetar.

„Vom discuta și în coaliție”

Aceasta este varianta pe care o va propune Cîțu, iar în funcție și de discuțiile cu specialiștii, se va decide care variantă să fie aprobată.

„Vom discuta şi în Coaliţie şi vedem, dar eu cred că, acolo unde intră în contact cu cetăţenii, trebuie să fim responsabili”, a declarat premierul, aflat într-o vizită la Botoșani, potrivit Agerpres.

Florin Cîțu se află într-o vizită la Botoșani pentru a prezenta, în faţa Colegiului Director al PNL, moţiunea cu care candidează la conducerea partidului.

Tot la Botoșani, premierul a făcut referire la anul trecut și a declarat că nu or să se închidă mall-urile, acum când există vaccinuri împotriva COVID-19. Amintim că în 2020 mall-urile nu au fost închise, deși nu existau serurile pentru imunizare.

Recomandăm și: Este oficial. Medicii de familie pot vaccina și acasă. Ce sumă de bani vor primi pentru fiecare pacient

Florin Cîțu a subliniat că nu este de acord cu diferențierea persoanelor vaccinate și persoanelor nevaccinate, iar aceasta nu este o soluție pentru accesul în spațiile comerciale.

„Ar fi hilar să închidem mall-urile, acum când avem vaccinuri, în condițiile în care anul trecut, când nu aveam, acestea au rămas deschise”, a declarat Florin Cîțu, conform antena3.ro.

Cookies