Florin Cîţu, prima reacție după incidentul de la Victor Babeș: Toţi vinovaţii trebuie să răspundă

13 apr. 2021
97 Afișari
Florin Cîţu, prima reacție după incidentul de la Victor Babeș: Toţi vinovaţii trebuie să răspundă

Premierul Florin Cîțu a avut luni o conferință de presă în miez de noapte, la câteva ore după ce trei pacienţi din unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeş au murit din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen.

Florin Cîţu a explicat, luni seară, după ce trei pacienţi internaţi în unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeş au murit din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen, că a cerut deja ministrului de Interne o anchetă rapidă şi transparentă şi că toţi vinovaţii trebuie să răspundă.

”Toţi vinovaţii pentru ce s-a întâmplat în această seară trebuie să răspundă”, a afirmat premierul.

Mesajul lui Florin Cîțu după tragedie

”În această seară încă o tragedie în România la Spitalul Victor Babeş, trei persoane au decedat. În acest moment nu ştim de ce. Condoleanţe familiilor îndoliate. Din ce ştim până acum, se pare că este un accident, dar  a început şi o anchetă. Am vorbit şi cu ministrul de Interne, după această declaraţie mă voi întâlni şi cu ministrul de Interne, dar am vorbit şi la telefon, i-am cerut ca această anchetă să fie cât mai rapidă şi transparentă pentru că toţi vinovaţii pentru ce s-a întâmplat în această seară, trebuie să răspundă”, a transmis Florin Cîțu.

El a subliniat că suntem într-o luptă şi într-un război cu această pandemie de un an de zile, presiunea pe spitale este foarte mare, pe secţiile de Terapie Intensivă este foarte mare şi că trebuie cu toţii să ajutăm, referindu-se la campania de vaccinare, singura soluţie în acest moment.

”Din partea noastră, de ce am ieşit în această seară şi este foarte important, am văzut că administratorii sau reprezentanţii statului fug în aceste momente, fug de comunicare. cetăţenii au nevoie de comunicare în aceste momente, au nevoie să venim să le explicăm, de aceea l-am adus pe domnul Arafat să explice excat ceea ce s-a întâmplat. Nu mai trebuie să fugim de comunicare, trebuie să venim în faţa românilor şi să explicăm ce s-a întâmplat”, a conchis premierul.

Nu putem să garantăm acum că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla

”În continuare vom pune resurse şi vom încerca să avem mai multe paturi de Terapie Intensivă, aşa cum am cerit acum 2 luni de zile pentru că în  continuare suntem în această luptă cu pandemia. Nu putem să garantăm acum că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla, sper că nu se vor mai întâmpla şi sper să avem resursele să trecem cât mai bine, dar ca să reducem presiunea şi să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla, trebuie să  avem o campanie de vaccinare de succes. Ele merg mână în mână, în acest moment”, a subliniat prim-ministrul.

Declaraţia vine în contextul în care trei pacienţi au murit, luni seară, după intrarea în stop cardio-respirator ca urmare a unei defecţiuni la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Cookies