Florin Cîțu, prima reacție după incendiul de la spitalul din Ploiești: ”Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete”

11 nov. 2021
110 Afișari
Florin Cîțu, prima reacție după incendiul de la spitalul din Ploiești: ”Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete”
Florin Cîțu, prima reacție după incendiul de la spitalul din Ploiești: ”Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete”

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la parterul Spitalului de Boli Infecțioase din Ploiești, la o secție suport Covid-19. Doi pacienți au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Prima reacție a premierul intermiar Florin Cîțu, în mandatul căruia au avut loc cel puțin nouă incendii, a fost că astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete, iar singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare.

În urma incendiului de la Spitalul din Ploiești, premierul interimar Florin Cîțu a transmis sincere condoleanțe familiilor îndoliate, explicând că o parte dintre motivele pentru care asistăm permanent la astfel de evenimente nefericite este presiunea pusă pe spitale.

”Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete! Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalaţiile de oxigen să fie controlate. Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 şi toţi cei implicaţi trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranţa pacienţilor! Şi repet: singura soluţie prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”, a declarat Cîţu, se arată pe pagina de Facebook a Guvernului.

Premierul Florin Cîțu afirmă că joi dimineaţă a fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

”Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, la o secţie suport Covid-19. Doi pacienţi au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanţe familiilor celor doi pacienţi. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată.

A fost activat planul roşu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienţi. Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început”, a transmis prim-ministrul.

Doi pacienţi au murit carbonizaţi şi o infirmieră a suferit arsuri în urma unui incendiu izbucnit joi dimineaţă, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti.
În mandatul de premier al lui Florin Cîțu au avut loc nu mai puțin de alte 9 incendii în spitale din România, soldate cu numeroase decese. Ultimul incendiu a izbucnit pe 1 octombrie la secţia ATI Covid a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, în urma căruia nouă pacienţi au murit.

 

Lista incendiilor care au avut loc în mandatul de premier al lui Florin Cîțu

O serie de incendii au avut loc în mai multe spitale în ultimul an în România. Liderul PNL Florin Cîțu ocupă funcția de prim-ministru din 23 decembrie 2020.

1 octombrie 2021 – Incendiu la secţia ATI Covid a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa. Nouă pacienţi au murit.
11 septembrie 2021 – Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Vulcan, nicio victimă.
24 iulie 2021 – Incendiu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, într-o sală de operaţie, patru medici autoevacuându-se.
21 aprilie 2021 – Incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Slatina. Au fost evacuate 36 de persoane, dintre care 6 au fost intoxicate cu fum şi transportate la UPU.
8 martie 2021 – Incendiu la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova. S-au înregistrat trei victime, cadre medicale, care au fost în afara oricărui pericol. Cele trei persoane rănite au suferit traumatisme uşoare la membrele inferioare. În total, 19 pacienţi şi opt cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat.
21 februarie 2021 – Incendiu la Institutul „Marius Nasta”, la o unitate mobilă ATI amplasată într-un TIR. Nu au fost victime.
29 ianuarie 2021 – Incendiu la un pavilion al Institutului de boli infecţioase ”Matei Balş” din Capitală, soldat cu 25 de morți. Cinci pacienţi au murit la această dată, iar alţi 53, din 102 pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul V, au fost transferaţi la alte unităţi sanitare. Dintre pacienţii transferaţi, au murit ulterior, până la 11 februarie, alţi 20.
5 ianuarie 2021 – Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, în urma unui incendiu izbucnit într-un salon al unui pavilion suport Covid. Nu au existat intoxicaţii sau probleme medicale.
2 ianuarie 2021 – Incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, judeţul Neamţ, doi pacienţi şi două cadre medicale fiind transportate la Camera de Primiri Urgenţe, după ce au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Cronologia incendiilor din spitale a fost realizată de Agerpres.

Cookies