ESENTIAL

Florin Cîțu: „numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii”. România nu va intra în lockdown

Prim-ministrul Guvernului României, Florin Cîțu, spune că în perioada urmatoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii. Tot el spune că România nu va intra în lockdown și face un apel la populație să respecte măsurile impuse de autorități.

Florin Cîțu: „numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii”

„Am participat la ședința tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a mă asigura că obiectivele pe care le-am trasat in privința pandemiei sunt îndeplinite. Numărul paturilor din spitale a crescut.

Fac apel la români să respecte măsurile de protecție. Numai așa vom trece cu bine peste această perioadă.

Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. In perioada urmatoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii.

Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou in lockdown.

Răspunsul meu foarte clar este că NU.”, a declarat prim-ministrul României, Florin Cîțu.

Ședință de urgență

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, după ședința de urgență că a fost suplimentat numărul de paturi din secţiile de terapie intensivă în Bucureşti.

Ședința de urgență pe tema paturilor de la ATI a avut loc la sediul Ministerului de Interne. Au participat premierul Florin Cîțu, care anunța ieri că numărul paturilor va crește în următoarea perioadă la 1.600, vicepremierul Dan Barna, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și șeful DSU, Raed Arafat.

„Se lucrează și în restul țării, au fost videoconferințe permanente între Ministerul Sănătății și colegii din țară la care am participat și noi pentru creșterea capacității. La momentul în care s-a făcut ultima analiză acum 10-12 zile erau 1.408 paturi. Acum crește. Vom veni cu încă o actualizare după ce știm că au fost operaționalizate. De la intenția de a crește până la operaționalizare sunt câteva zile”, a declarat Raed Arafat, potrivit Digi24.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button