Florin Cîțu: Joi vom lansa o campanie pro-vaccinare de la Guvern

25 mai 2021
117 Afișari
Florin Cîțu: Joi vom lansa o campanie pro-vaccinare de la Guvern

Premierul României, Florin Cîțu, a declarat că Guvernul va demara începând de joi o campanie media pro-vaccinare. Acesta a precizat și faptul că, din postura de șef al Executivului, va dirija această campanie, menită să acopere mesajele anti-vaccinare.

Florin Cîțu a fost prezent marți în cadrul unei emisiuni la Radio Guerrilla unde a anunțat că în cursul acestei săptămâni, mai exact de joi, Guvernul va demara o campanie media menită să promoveze vaccinarea în rândul locuitorilor. Premierul a precizat și faptul că este necesar ca această campanie să fie „gălăgioasă” comparativ cu cea a persoanelor care se opun vaccinării anti-COVID-19, potrivit Agerpres.

„Joi vom lansa o campanie media pro-vaccinare la Guvern”, spune Cîțu

Prezentatorii emisiunii de la Radio Guerrilla i-au readus aminte premierului de o declarație mai veche a acestuia, în care propunea „eliminarea vocilor” care se opun campaniei de vaccinare derulată de autorități. Cîțu a explicat că se referea la necesitatea unor eforturi de promovare a vaccinării care să fie mai „gălăgioase” comparativ cu cele ale persoanelor care se opun imunizării. De asemenea, Cîțu a mai anunțat că Guvernul va începe o campanie de promovare a vaccinării începând de joi.

„Eu vorbeam, dacă puneţi contextul, era vorba de a avea o campanie pro-vaccinare mai gălăgioasă, despre asta vorbeam. Există o campanie anti-vaccinare care este la 2-3 televiziuni, ca să o acoperim, în sensul ăsta, să putem să facem această campanie de vaccinare mai puternică. Joi vom avea, vom lansa o campanie media pro-vaccinare de la Guvern, deci la asta mă refeream.”, a explicat Florin Cîțu.

În continuare, premierul a declarat că speră ca eforturile pro-vaccinare ale Executivului să fie pe măsura celor anti-vaccinare, despre care Cîțu spune că sunt creative și gălăgioase. Totodată, Florin Cîțu a anunțat că va fi „gălăgios și prezent” în perioada următoare în ceea ce privește promovarea vaccinării.

„Avem aceste voci care sunt peste tot, anti-vaccinare, iar rolul meu este acela de a veni cu o campanie mai gălăgioasă, nu ştiu dacă pot să o fac la fel de creativă, nu mă pricep la aşa ceva, cei care sunt acolo văd că au resurse foarte mari şi sunt foarte mulţi, dar eu încerc să fiu mai gălăgios şi mai prezent. Acel eliminat se referea la a reduce la tăcere, în sensul ăsta”, a subliniat premierul României.

Florin Cîțu anunță că nu vor fi discriminări între vaccinați și nevaccinați

În încheiere, șeful Executivului a garantat încă o dată că nu vor exista discriminări între persoanele care s-au vaccinat și cele care refuză vaccinarea.

„Păi, nu sunt discriminări între vaccinaţi şi nevaccinaţi. Nu vor fi şi nici nu va fi obligatoriu, deci noi rămânem la aceeaşi chestie”, a declarat Cîțu.

 

 

Cookies