Florin Cîțu: Deocamdată, cu mască la locul de muncă la interior. Premierul recunoaște că s-a produs o confuzie

16 mai 2021
21113 Afișari
Florin Cîțu: Deocamdată, cu mască la locul de muncă la interior. Premierul recunoaște că s-a produs o confuzie

Încă nu există clarificări în ceea ce privește renunțarea la mască la locurile de muncă, acolo unde toți angajații sunt vaccinați. „După 1 iunie vom lua o astfel de decizie”, a anunțat sâmbătă premierul Florin Cîțu, contrazicând declarațiile, făcute tot sâmbătă, ale prefectului Capitalei, Alin Stoica.

Companiile pot decide ca în birourile în care toți angajații sunt vaccinați să se renunțe la masca de protecție, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, după ședința de sâmbătă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti.

Florin Cîțu spune că s-a produs o confuzie în privința purtării măștii la birou, în interior, provocată de o prevedere publicată oficial într-un ordin al Ministerului Sănătății. „Există o prevedere în Ordinul ministrului sănătății, dar cred că este o decizie luată înainte de analiza foarte bine”, a spus premierul.

„De la 1 iunie vom discuta acest lucru. Eu cred că se va schimba acest ordin. Deocamdată, cu mască la locul de muncă la interior. Acest ordin va fi modificat, după 1 iunie discutăm de alte modificări”, a a adăugat Florin Cîțu.

Premierul a fost întrebat dacă nu cumva a fost vorba de o „scăpare”, iar Cîțu a răspuns că „este posibil”.

Comitetul interministerial care a dezbătut noile măsuri de relaxare a luat în calcul posibilitatea ca la locurile de muncă să se renunțe la mască în interior dacă toți angajații sunt vaccinați. Însă în hotărârea de guvern publicată vineri seara pe tema ridicării unor restricții nu este menționată o astfel de posibilitate.

Cookies