Florin Cîțu: De marți putem să vaccinăm și adolescenții. Premierul îi încurajează pe părinți să ia cea mai bună decizie

31 mai 2021
73 afișări
Florin Cîțu: De marți putem să vaccinăm și adolescenții. Premierul îi încurajează pe părinți să ia cea mai bună decizie

Florin Cîțu a anunțat că, începând de marți se vor putea vaccina anti-COVID și adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Prezent la inaugurarea Programului Naţional de Suport ”Din grijă pentru copii”, premierul a adresat și un îndemn pentru părinți. „Îi încurajez să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate ca să trecem pandemia", a mai spus Cîțu.

Florin Cîțu: De marți putem să vaccinăm și adolescenții

„Avem o campanie de vaccinare în derulare și de mâine putem să vaccinăm și adolescenții. Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate ca să trecem pandemia. În această pandemie, copiii au suferit foarte mult, au fost izolaţi şi a fost foarte greu să le explicăm de fiecare dată de ce. De aici a venit ideea acestui program”, a explicat Florin Cîțu.

Te mai poate interesa și: A început maratonul de vaccinare pentru copii. Ce grupe de vârstă pot participa

„Din grijă pentru copii”

Guvernul României a lansat, luni, Programul Național de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei de COVID-19, numit „Din grijă pentru copii”. Scopul programului este să analizeze efectele pandemiei asupra copiilor în plan psiho-emoţional, dar şi în raport cu riscurile de siguranţă online şi violenţa domestică.

Programul va fi coordonat de consilierul de stat din Cancelaria premierului, Mădălina Turza și va fi structurat pe două arii de intervenţie: inteligenţă emoţională – managementul emoţiilor şi siguranţa copiilor.

La evenimentul de luni au participat premierul Florin Cîţu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, Mădălina Turza, consilier de stat, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, organizaţii profesionale, reprezentanţi ai autorităţilor locale, organizaţii internaţionale şi reprezentanţi cu expertiză în domeniu de la nivelul societăţii civile.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a dat undă verde, vineri, pentru autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste de 12-15 ani. De asemenea, Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, a anunțat încă de sâmbătă că vaccinarea în România pentru această categorie de vârstă va începe peste câteva zile.

Vaccinul folosit este cel produs de Pfizer-BioNTech, iar schema de vaccinare este aceeași ca la adulți, două doze la interval de 21 de zile.

Cookies