Florin Cîțu anunță că România îi va vinde Danemarcei 1 milion de doze Pfizer

29 iun. 2021
98 Afișari
Florin Cîțu anunță că România îi va vinde Danemarcei 1 milion de doze Pfizer

Mai multe stocuri de vaccin urmează să expire, iar Guvernul face o analiză și comunică cu mai multe țări pentru a exporta sau dona serurile împotriva COVID-19. Florin Cîțu spune că o astfel de țară este Danemarca, care va cumpăra 1 milion de doze Pfizer de la România, la prețul de achiziție stabilit de UE.

Premierul României a declarat că România primește zilnic cereri pentru a dona sau exporta doze de vaccin anti-COVID.

„Avem aceste statistici. O parte din ele au fost exportate. Există o analiză. Există contacte cu mai multe țări pentru a exporta, a dona. În fiecare zi primim cereri. În Danemarca vom vinde, la prețul de achiziție, 1 milion de doze Pfizer.

Când a fost făcută strategia pentru UE, toate țările au avut aceeași strategie. S-a contractat mai mult, pentru că trebuia să vină și acel moment în care vindeam în alte țări iar strategia este să vindem la prețul de achiziție”, a declarat Florin Cîțu, luni, după ședința coaliției de guvernare.

În același timp, Florin Cîțu a spus că Guvernul și-a atins cea mai importantă țintă din campania de vaccinare, respectiv zero cazuri de persoane infectate cu COVID-19 în 24 de ore, precum au raportat Bucureștiul și mai multe județe.

„Am atins cea mai importantă țintă. Ieri, în București, timp de 24 de ore nu a fost nicio persoană infectată. Aceasta este ținta vaccinării, de a elimina pandemia”, a spus Cîțu, după ședința de luni.

România urmează să distrugă 35.000 de doze de vaccin AstraZeneca, al căror termen de expirare este 30 iunie, a spus, joi, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță. Decizia, ca și cea a închiderii unor centre de vaccinare, vine în condițiile în care interesul populației pentru vaccinarea anti-COVID este într-o scădere continuă.

Cookies