ESENTIAL

Florin Cîțu a făcut anunțul despre relaxările de la 1 august

Florin Cîțu a făcut anunțul despre relaxările de la 1 august.  Premierul a anunțat că începutul lunii viitoare vine cu noi măsuri de relaxare și nu cu restricții, așa cum se credea sau se vehicula.

Florin Cîțu a făcut anunțul despre relaxările de la 1 august, după ce a vorbit și cu secretarul de stat Raed Arafat.

Pemierul a precizat că, de la 1 august, vor exista relaxări, nu restricții, dar a spus că tot nu o să scăpăm de purtarea măștii în interior.

Cîțu a anunțat că relaxările de la 1 august vizează mai mult evenimentele în aer liber.

Premierul a specificat că ora  de închidere a restaurantelor nu se va schimba, aceasta urmând să rămână tot ora 2:00 noaptea.

”Nu sunt foarte multe relaxări. Așa cum arată acum situația, mergem cam cu ce avem, în afară de câteva lucruri pe evenimente”, a spus premierul.

Relaxările de la 1 august. Ce modificări vor fi

La concertele și activitățile culturale organizate la exterior ar putea paticipa până la 5.000 de persoane.

În privința workshop-urilor, acestea ar putea fi organizate cu 150 de persoane în spațiile închise, cu obligativitatea purtării măștii de protecție.

Locuri de joacă vor fi deschise complet, iar însoţitorii trebuie să facă dovada vaccinării cu schema completă, având zece zile de la rapel.

Discotecile și cluburile se vor redeschide la capacitate maximă pentru persoanele vaccinate.

Nunţile ar putea să fie organizate cu peste 300 de persoane, cu condiția ca participanții să fie vaccinați sau să facă dovada unui test rapid negativ sau că au trecut prin boală.

Premierul despre vaccinare și valul 4 al pandemiei

Referitor la pregătirile pentru valul 4 al pandemiei de Covid-19 Florin Cîțu a spus că singura măsură de pregătire este vaccinarea.

Premierul a precizat că situația cazurilor de COVID-19 din România este una bună în acest moment și că se monitorizează atent.

”Avem și condiții la intrarea în țară pe care nu le modificăm, deși există cereri. Suntem precauți în continuare”, a mai spus Florin Cîțu.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 95 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În București au fost înregistrate 14 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button