Florian Coldea va fi AUDIAT luni în Parlament. Sebastian Ghiță NU ARE VOIE să participe la audiere

de:
03 feb. 2015
0 Afișari
Florian Coldea va fi AUDIAT luni în Parlament. Sebastian Ghiță NU ARE VOIE să participe la audiere

Sebatian Ghiță nu va putea participa la audierea lui Florian Coldea în Parlament. Parlamentarii PNL Cezar Preda şi Teodor Atanasiu, membri în Comisia de control al SRI, au declarat, marţi, că deputatul PSD Sebastian Ghiţă ar trebui să se recuze de la discuţiile privind scandalul în care este implicat, alături de Florian Coldea, anunță Mediafax.

„Ne vom întâlni luni sa discutam, speram în absenţa domnului Ghita, care este în conflict de interese si care nu se va prezenta la Comisie, si vom face tot ceea ce e de facut, adica o ancheta”, a declarat, potrivit Mediafax, senatorul PNL Teodor Atanasiu.

El a mentionat ca ancheta comisiei priveste doar „legalitatea modului în care SRI îsi desfaşoara activitatea”, nu si pe marginea anchetei interne a Serviciului dispusa în urma declaratiilor Elenei Udrea.
Directorul interimar al SRI Florian Coldea va fi audiat în 9 februarie, la ora 10.00, de Comisia parlamentară de control al SRI, printre temele discuţiilor aflându-se acuzaţiile Elenei Udrea şi situaţia generată de demisia lui George Maior de la conducerea serviciului, potrivit Mediafax.

Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii a stabilit ca până la data audierii reprezentanţii SRI să pună la dispoziţia Comisiei informaţiile necesare.

Conform unui comunicat al comisiei, temele audierii vor fi: „perspectivele de evoluţie ale principalelor riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale a României in anul 2015 şi pregătirea SRI pentru contracararea acestor riscuri; analiza situaţiei generate de demisia lui George Maior din funcţia de director al SRI; analiza situaţiei generate de afirmaţiile/acuzaţiile la adresa SRI şi a conducerii interimare a SRI, apărute în spaţiul public in ultimele zile”.

Un alt subiect care va fi discutat de comisie cu membrii conducerii SRI va fi „analiza impactului modificărilor legislative din ultima perioadă asupra activităţii SRI”.

Reamintim că Elena Udrea a susținut, într-un interviu la Gândul Live, că l-a informat şi pe fostul preşedinte Traian Băsescu despre faptul că şeful interimar al SRI, generalul Florian Coldea, i-ar fi cerut lui Dorin Cocoş să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru televiziunea acestuia, România TV. 

Mai mult, Elena Udrea a susţinut la Gândul Live că a avut o întâlnire pe 15 decembrie cu şefii SRI, George Maior şi Florian Coldea, în care i-ar fi spus în faţă lui Coldea că îl bănuieşte de coordonarea unei campanii de denigrare împotriva sa. Udrea a mai spus că Dorin Cocoş ar fi lucrat pentru şefii SRI: „făcea nişte servicii pe care ei le cereau”. 

Cookies