ARHIVA B365

Florian Coldea și ministrul Justiției au fost denunțați la DNA

Prim-ajunctul SRI, Florian Coldea și ministrul Justiției, Robert Cazanciuc s-au ales cu plângere la Parchetul General pentru că un ofițer activ al SRI, Florin Andronache, este consilier al ministrului Justiției, lucru interzis de lege.

Fostul ofițer al SRI, Adrian Radu, a făcut publice aceste informații, care reies din declarația de avere a lui Andronache, cel care și-a trecut în această declarație venituri obținute de la Serviciul Român de Informații.Andronache este ofiţer activ SRI în cadrul UM 0735 Ploieşti.

Mai mult, fostul ofiţer SRI Adrian Radu dezvăluie, în denunţul penal depus la Parchetul General, că Florian Andronache este chiar finul ministrului Justiţiei.

Potrivit B1, fostul ofiţer îl mai acuză pe generalul Florian Coldea că nu a verificat dacă şeful Secţiei Judeţene de Informaţii Dâmboviţa, Marin Constantin, a făcut poliţie politică şi l-a numit astfel în funcţie în condiţiile în care acesta ar fi lucrat înainte de 1989 în fosta Securitate.

Cu câteva zile în urmă, acelaşi Adrian Radu ameninţa că va depune o plângere penală şi pe numele şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, care, alături de Coldea, ar fi săvârşit infracţiunile de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului, lansând acuzaţii extrem de asemănătoare cu cele făcute de Elena Udrea. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button