Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, în arest la domiciliu: „Nu am voie să declar nimic”

de:
29 mai 2016
1 Afișari
Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, în arest la domiciliu:

Deşi decizia instanţei nu este definitivă, Flori Dinu a fost eliberată din arestul Poliției Capitalei la expirarea ordonanței de reținere de 24 de ore, emisă pe numele ei, vineri.

La poarta Arestului Central din Bucuresti, Flori Dinu a fost aşteptata de soţul ei. „Îmi cer mii de scuze, dar conform sentintei date astazi nu am voie sa va declar nimic. Va rog sa ma iertati. Îmi pare rau. Nu am voie sa declar nimic„, a declarat Flori Dinu, citată de Stirile Pro TV.

Parchetul General susține că Flori Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuții în special pe partea de vânzări desfășurată de societate, la instigarea lui Dan Condrea și cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, a coordonat întreg personalul care le-a promovat și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale.

Flori Dinu a fost reținută vineri de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru săvârșirea a 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, 29 de infracțiuni de înșelăciune și participației improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

„Florin Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuții în special pe partea de vânzări desfășurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea și cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale care au achiziționat produsele. Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum și ofertele transmise unităților înșelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro’, se arată într-un comunicat al Parchetului General.
Potrivit comunicatului citat, prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 — aprilie 2016 între persoana juridică suspectă și numeroase unități sanitare.

„Probatoriul administrat în cauză până la acest moment a relevat faptul că inculpate Flori Dinu, prin activitatea sa de conducere și coordonare a departamentului de vânzări a Hexi Pharma și asigurarea vânzării către mai multe unități sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menționat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea și combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli”, au mai constatat procurorii.

Cookies