ARHIVA B365

Florentin Pandele: Procurorii au cerut contracte cu firme de proiectare de la Primăria Voluntari

Florentin Pandele a declarat că procurorii au cerut și contracte legate de firme care au participat la licitatii, documentele fiind predate in original, potrivit Mediafax.

„S-au solicitat contracte pentru cinci, sase firme de proiectare, iar documentele respective au fost predate in original, firme cu care primaria incheiase cateva contracte. Sunt si cateva care nu au incheiat contracte si au participat la licitatii. Sunt cateva lucrari de proiectare, o parte sunt pe fonduri europene, sunt in derulare”, a precizat edilul din Voluntari.

Florentin Pandele a adaugat ca au fost solicitate documente eliberate de Directia de Investitii si Directia Economica din cadrul Primariei Voluntari.

Mai multe perchezitii au avut loc, vineri, in judetele Ilfov si Dambovita, primariile din Voluntari, Stefanestii de Jos si Hulubesti fiind vizate de ancheta procurorilor, intr-un dosar in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu de doua milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Percheziții de amploare în București și 4 județe. Descinderile au loc și la Primăria Voluntari

Potrivit unor surse din cadrul Politiei Capitalei, in acest caz nu sunt vizatii primarii din Voluntari si Stefanestii de Jos, judetul Ilfov, si din Hulubesti, judetul Dambovita, ci ar fi in atentia anchetatorilor unii functionari.

Politistii au facut, vineri, 31 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov, Buzau, Dambovita si Sibiu, la persoane si firme din domeniul serviciilor de proiectare si consultanta in constructii civile si industriale suspectate de evaziune si spalare de bani, prejudiciul fiind estimat la doua milioane de euro.

Anchetatorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Politia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucuresti, fac cercetari in acest caz si pun in executare 25 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane suspectate ca subcontractau lucrari unor firme fictive si inregistrau achizitii nereale, apoi transferau sume mari de bani in conturile mai multor societati de tip „fantoma”, de unde ii retrageau.

„In fapt, mai multe persoane fizice si juridice sunt banuite de comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul serviciilor de proiectare si consultanta in constructii civile si industriale. Acestea sunt banuite de subcontractarea de lucrari unor firme fictive si inregistrarea unor achizitii nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societati de tip fantoma, pentru ca sumele de bani sa ajunga din nou in posesia lor”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Prejudiciul produs a fost estimat la doua milioane de euro, reprezentand TVA si impozit pe profit neachitat bugetului de stat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button