BAZAR

Florarii din Capitală fac evaziune fiscală de 2 milioane de euro anual

Reprezentanţii poliţiei au declarat anul trecut că Bucureştiul are o pondere 90% din piaţa de flori din ţară. Dar în Capitală, acest domeniu activează după reguli nescrise, anunţă Evenimentul Zilei. Astfel, fiecare are vadul lui, iar cei noi reuşesc cu greu să intre pe această piaţă şi sunt primiţi cu reticenţă. Zece familii din Bucureşti controlează peste 60% din piaţa bucureşteană.

Preşedintele Asociaţiei Florarilor, Florin Georgescu, spune că toate afacerile din domeniu se fac în familie în Capitală.

Cele 4 milioane de flori care se vând anual, în valoare totală de circa 7,5 milioane de euro. Statul ar trebui să primească din comercializarea florilor din Capitală 1,8 milioane de euro pentru TVA, dar nu se virează mai nimic din această sumă.

Vânzătorii de flori se plâng că nu au susţinere din partea municipalităţii şi că nici primarilor de sector nu prea le pasă de doleanţele lor. Dacă în 2008 Primăria Capitalei a semnat un protocol cu florarii, care prevedea formarea unor comisii mixte de florari şi susţinere din partea primăriei prin identificarea problemelor comerţului stradal, acesta nu a fost pus însă în aplicare niciodată.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button