Flashmob împotriva lui Băsescu, diseară, la Cotroceni, anunţat de ONG-uri

de:
30 aug. 2011
0 Afișari
Flashmob împotriva lui Băsescu, diseară, la Cotroceni, anunţat de ONG-uri

„Motivul flashmobului este atitudinea provocatoare a presedintelui in cazul Rosia Montana, prin sustinerea fara fundament a planului firmei canadiene Gold Corporation de a incepe un proiect minier pe baza de cianuri.” -se arată în comunicatul transmis de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul siteului B365.ro.

„Declaratiile presedintelui au fost completate de incidentele pe care le-a provocat prin vizita sa de astazi, 29 august, in care s-a intalnit doar cu angajatii Rosia Montana Gold Corporation.  Reamintim ca sustinerea presedintelui pentru Gold Corporation este contrara pozitiilor exprimate de majoritatea romanilor, a societatii civile, UNESCO, ICOMOS, Academia Romana, Casa Regala, Academia de Studii Economice si Bisericile Ortodoxa, Romano-Catolica, Greco-Catolica si Unitariana.”

Mai jos puteti gasi textul invitatiei la Flashmob, conform site-ului www.rosiamontana.org:

“Presedintele-jucator Traian Basescu a încalcat toate regulile în cazul Rosia Montana si trebuie dat afara de pe teren. Fa-i un cartonas; rosu si vino maine sa il aratam lui Traian Basescu pentru incidentele pe care le-a provocat la Rosia Montana. Marti, 30 august, ora 19, la intrarea Palatului Cotroceni de la Statuia Leul, pe Bd. Geniului. Flashmobul va dura 5 minute si nu se vor striga niciun fel de lozinci; citeste regulile de organizare.”

Mitingul pare să aibă şi sprijin din partea PSD:  mai mulţi utilizatori Facebook înscrişi pe grupuri ale PSD au postat, luni seară, invitaţii la un protest tăcut lângă Palatul Cotroceni, pentru a-i arăta preşedintelui Traian Băsescu „cartonaş roşu” pentru susţinerea proiectului de la Roşia Montană, potrivit Mediafax.

Cookies